Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iul 2010 - Anul XV, nr. 174 (4465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri penale

Accident rutier „fabricat”, pentru a pune mâna pe banii de asigurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul şef de post al comunei Iacobeni, vreme de 15 ani (1994-2009), Constantin Vrînceanu (47 de ani), a fost trimis în judecată, în cursul zilei de ieri, fiind acuzat că, pe vremea când încă îmbrăca uniforma de poliţist, a măsluit un accident rutier, alături de alţi doi consăteni de-ai săi, Valentin Volosciuc (35 de ani) şi Costel Jitariu (40 de ani), scopul fiind acela de a înşela o firmă de asigurări.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cei trei au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu, înşelăciune şi  complicitate la înşelăciune.

 

Cu maşina distrusă în garaj, după ce s-a izbit într-un parapet de beton

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii decembrie a anului 2008, Valentin Volosciuc, un patron de firmă din Iacobeni, şi-a distrus maşina, un Seat Toledo, izbindu-se, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la dreapta, în parapetul din beton de pe marginea şoselei.

Accidentul, au stabilit procurorii de caz, a avut loc pe DN 17, între Vatra Dornei şi Iacobeni, la kilometrul 155+500.

Despre accident a aflat, câteva zile mai târziu, şi şeful de post de la Iacobeni, Constantin Vrînceanu, care i-a cerut unuia dintre subordonaţii săi de la acea vreme, agentul Cornel Parpucea, să verifice informaţia.

Agentul Parpucea, susţin anchetatorii, a fost contactat de Valentin Volosciuc, care i-a confirmat existenţa autoturismului avariat şi l-a rugat să-l ajute, în sensul de a înregistra un accident rutier în care ar fi fost implicat, pentru a-şi putea rezolva problema de daune la societatea de asigurări.

Volosciuc i-a arătat agentului Parpucea şi maşina avariată, care se afla în garajul locuinţei sale.

Autoturismul era foarte avariat, fiind distruse aproape în totalitate caroseria şi componente ale motorului.

 

Accidentul din decembrie s-a „petrecut” în februarie şi a fost mutat de pe DN 17, pe DN 18

Agentul Cornel Parpucea a refuzat să-l ajute pe Valentin Volosciuc să inventeze un accident rutier, pentru a scoate bani de la firma de asigurări, motiv pentru care acesta din urmă nu a mai vrut să-i dea date suplimentare despre evenimentul rutier, susţinând că o să vorbească cu şeful de post. 

Poliţistul a aflat totuşi, în zilele următoare, întreaga poveste, cum autoturismul Seat Toledo a fost distrus, la începutul lunii decembrie 2008, de către Valentin Volosciuc, care se afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi a pierdut controlul maşinii, incidentul petrecându-se DN 17, în zona Izvor, la intrarea în Iacobeni.

Cu toate acestea, în documentele completate ulterior de şeful său, Constantin Vrînceanu, maşina lui Volosciuc a fost avariată după un cu totul alt scenariu.

În primul rând, a fost schimbată data, evenimentul rutier petrecându-se la începutul lunii februarie 2009 şi nu în noaptea de 7/8 decembrie 2008, data reală a producerii accidentului.  

A fost mutat locul accidentului, de pe DN 17, pe ruta Vatra Dornei-Iacobeni, pe DN 18, pe ruta Ciocăneşti – Iacobeni.

Nu în cele din urmă, pe lângă autoturismul Seat Toledo, condus de Volosciuc, a mai apărut, în documente, un alt autoturism, o Dacie Papuc, la volanul căreia se afla al treilea inculpat, Costel Jitariu, acesta din urmă fiind, conform actelor falsificate, vinovat de producerea accidentului.

Dacia Papuc a fost distrusă la scurtă vreme, la o societate de fier vechi, unde lucra la acea vreme Jitariu. 

„Activitatea infracţională a celor trei inculpaţi a fost determinată de faptul că autoturismul familiei Volosciuc avea doar asigurare obligatorie RCA şi, dacă ar fi fost implicat, singur, într-un eveniment de trafic rutier, fără culpa altei persoane, conducătorul de autovehicul nu ar fi beneficiat de despăgubiri”, se arăta, ieri, în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, precizându-se că, pe baza documentelor măsluite, SC Grupama Asigurări, fostă SC Asiban SA, a decontat toate cheltuielile de reparaţie, în valoare de 20.706 lei.

 

Şeful de post s-a pensionat pe caz de boală

Din păcate pentru cei trei inculpaţi, întreaga poveste a ajuns la urechile ofiţerilor Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), care, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au demarat cercetările în acest caz.

Anchetatorii, însoţiţi de tehnicieni criminalişti şi un expert tehnic auto, s-au deplasat în cele două locaţii şi, se arată în rechizitoriu, au demonstrat falsurile făcute cu complicitatea fostului şef de post de la Iacobeni.

Acesta din urmă, de altfel, s-a şi pensionat medical după ce a aflat că e cercetat de ofiţerii anticorupţie.

Procurorii au cerut instanţei de judecată şi anularea tuturor înscrierilor false, iar societatea de asigurări prejudiciată s-a constituit parte civilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident rutier „fabricat”, pentru a pune mâna pe banii de asigurare.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Accident rutier „fabricat”, pentru a pune mâna pe banii de asigurare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VRANCEANU- UN RATAT AL POLITIEI ROMANE trimis de
(27 iul 2010, 15:44:44
acest Vranceanu, fost agent de politie a fost cel mai mare excroc, hot, betiv. a facut politia romana de rusine dar, poza intr-un exemplar corect. la tinut in brate cineva de la inspectorat pe acest derbedeu, nesimtit si pleva societatii. are multe polite de platit acest bou si le va plati pe rand, nu scapa. cu prima ocazie cand da ochii cu mine personal o ia in gura fara menanjamente, luaiasi familia in sula.
1.1  RE: VRANCEANU- UN RATAT AL POLITIEI ROMANE trimis de
(27 iul 2010, 17:06:15
...dar sa stii ca avea habar de munca de politie.
Treaba cu sula foloseste-o intai in propria ograda.
"a ajuns la urechile.." = a fost dat in gat de colegi ( s-a practicat si se m-ai practica in Politia Romana).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei