Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPP: Manolescu, Radan, Savu, Stănişoară - parlamentarii cu cele mai puţine iniţiative legislative

Joi, 8 Iulie 2010 (14:28:20)

Deputaţii Oana Manolescu şi Mihai Radan şi senatorii Daniel Savu şi Mihai Stănişoară sunt parlamentarii cu cele mai puţine iniţiative legislative, potrivit unui raport IPP dat publicităţii joi, care menţionează că 14 deputaţi şi patru senatori nu au au luat niciodată cuvântul în plen.

Conform raportului de monitorizare a activităţii parlamentare pe sesiunea de primăvară, elaborat de IPP, la Cameră au fost depuse 393 de proiecte sau propuneri legislative, cele mai reglementate domenii fiind cel juridic, administraţia publică şi industriile.

Pe de altă parte, la Senat au fost depuse 422 de proiecte sau propuneri legislative, din care 344 au fost iniţiate de parlamentari şi domeniile cele mai reglementate fiind apărarea, agricultura, domeniul juridic şi industriile.

Potrivit IPP, în topul deputaţilor cu cele mai puţine iniţiative legislative se află doi deputaţi aparţinând minorităţilor Oana Manolescu şi Mihai Radan care nu au depus nicio iniţiativă legislativă în această sesiunea, la nivelul întregului mandat Manolescu iniţiând o singură propunere legislativă devenită lege, iar Radan două iniţiative, care nu au fost adoptate de Parlament.

Din clasament a fost exclusă Teo Trandafir care a devenit deputat spre sfârşitul sesiunii parlamantare.

De cealaltă parte, deputatul cu cele mai multe iniţiative legislative depuse în sesiunea de primăvară este democrat-liberalul Mircia Giurgiu, care a înregistrat 81 de proiecte, acesta depunând în aceasă legislatură 195 de acte normative dintre care 14 au devenit legi.

Pe locul doi se situează tot un deputatul PDL, Valeriu Tabără, care a depus 31 de iniţiative în această sesiune, însumând 95 de proiecte pe legislatură, dintre care numai şapte au devenit legi, iar pe locul trei se află deputatul PDL Petru Movilă care din cele 79 de legi iniţiate până acum (44 dintre acestea fiind depuse în sesiunea de primăvară) a reuşit să treacă de Parlament doar două.

La Senat, în topul senatorilor cu cele mai puţine iniţiative legislative se află Daniel Savu (PSD), care depus de la începutul mandatului şi până acum o singură iniţiativă legislativă, care nu a trecut de votul Parlamentului, social-democratul fiind urmat de democrat-liberalul Mihai Stănişoară care a depus numai trei iniţiative, înregistrate toate în această sesiune, proiectele sale nefiind acceptate de Legislativ.

Pe locul trei în acest top se află senatorul independent Cristiaan Diaconescu care a iniţiat trei propuneri legislative în acest mandat, dintre care două înregistrate în această sesiune, niciunul dintre cele trei proiecte nedevenind legi.

În topul senatorilor care au iniţiat cele mai multe legi se află senatorul liberal Emilian Frâncu care a iniţiat 79 de proiecte în mandat (24 fiind înregistrate în această sesiune), dintre care un număr de opt au devenit legi, urmat de Iulian Urban (PDL) care a depus 78 de initiaţive (27 în această sesiune), din care doar cinci au trecut de votul Parlamentului, şi de democrat-liberalul Gheorghe David care a iniţiat 63 de proiecte (18 în această sesiune) din care 3 au devenit legi.

Şi miniştrii au avut iniţiative legislative, potrivit IPP, senatorul Radu Berceanu înregistrând o propunere legislativă în această sesiune, iar deputaţii Elena Udrea, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely având fiecare câte o iniţiativă, de parcursul legislativ trecând doar propunerea lui Borbely.

La capitolul luări de cuvânt, IPP susţine că există 14 deputaţi care "nu au vorbit niciodată în plenul Camerei", în afara depunerii jurământului, aceştia fiind: deputaţii PDL Florin Anghel, Sorin Buta, Stelian Eftimie, Sorin Pandele, Valentin Rusu şi Ştefan Seremi, deputaţii PSD Dumitru Boabeş, Ileana Dumitrache, Florentin Băloşin-Gust şi Mădălin Voicu, deputaţii independenţi Constantin Mazilu şi Răzvan Ţurea, liberalul Claudiu Ţaga şi deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan.

Campionul la cuvântări în pelnul Camerei este, conform IPP, deputatul PSD Mircea Duşa care a avut 322 de intervenţii, urmat de viceliderul social-democraţilor Aurelia Vasile (247 de intervenţii) şi viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu (232 de luări de cuvânt).

Potrivit raportului IPP, patru senatori nu au avut nicio luare de cuvânt în plen de la începutul mandatului, aceştia fiind senatorii PSD Constantin Tămagă, Gheroghe Saghian şi Ioan Mang şi senatorul PDL Mihai Stănişoară.

În acelaşi top figurează senatorii Anghel Iordănescu (independent), Vasile Nistor şi Tudor Panţuru (PDL), Cristian Diaconescu (independent) şi Constantin Cibu (PNL) cu câte doar două cuvântări.

Senatorii campioni la intervenţii în plen sunt, potrivit IPP, liberalul Emilian Frâncu cu 199 de cuvântări, urmat de Toni Greblă (PSD) cu 158 de intervenţii şi Puiu Haşotti (PNL) cu 146.

În topurile IPP nu sunt incluşi deputaţii Roberta Anastase (2.361 de cuvântări), Ioan Oltean (894), dar şi senatorii Alexandru Pereş (822), Teodor Meleşcanu (645) şi Mircea Geoană (615) care prin natura funcţiei lor au avut mai multe intervenţii în plen decât ceilalţi parlamentari.

O altă statistică realizată de IPP a vizat declaraţiile politice susţinute de parlamentari, Institutul de Politici Publice constatând că un număr de 87 de deputaţi nu au făcut nicio declaraţie politică în acest mandat, aproximativ 40% din deputaţi neînregistrând mai mult de două declaraţii politice de la începutul legislaturii.

Astfel, conform IPP, campionii declaraţiilor politice la Cameră sunt deputatul PSD Florin Pâslaru (152), deputatul PC Bogdan Ciucă (134) şi deputatul aparţinând minorităţilor Mircea Grosaru (122).

Potrivit sursei citate, 35 de senatori nu au făcut nicio declaraţie politică în acest mandat, un număr de 50 de senatori susţinând o singură declaraţie de la începutul legislaturii.

Pe primul loc la declaraţii politice se află liberalul Emilian Frâncu cu 37 de declaraţii, urmat de demorat-liberalii Dumitru Oprea şi Gheorghe David cu câte 32, respectiv 30 de declaraţii, fiecare.

La capitolul întrebări şi interpelări IPP susţine că s-a observat o creştere masivă a interpelărilor în raport cu sesiunile, campioni la Cameră fiind deputaţii PSD cu 531 de interpelări şi 943 de întrebări, urmaţi de deputaţii PDL care au despus 237 de interpelări şi 636 de întrebări. Liberalii au depus 174 de interpelări şi 390 de întrebări, deputaţii UDMR - două interpelări şi 24 întrebări, deputaţii minorităţilor - 16 interpelări şi 26 de întrebări, iar independenţii - 35 de întrebări.

La Senat, lider la interpelări este tot PSD care a depus 166 de interpelări şi 158 de întrebări, urmat de PNL care a iniţiat 144 interplerări şi 101 întrebări şi de PDL care a depus 101 interpelări şi 144 întrebări. Senatorii UDMR au depus două interpelări şi patru întrebări, iar independenţii - 31 de interpelări şi 30 de întrebări.

Reprezentanţii IPP s-au declarat surprinşi de faptul că în clasamentul parlamentarilor cu multe întrebări şi interpelări se află şi parlamentarii PDL, precizând că acest caz este "cel puţin atipic", pentru că aceste mecanisme erau folosite cu precădere de partidele aflate în opoziţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPP: Manolescu, Radan, Savu, Stănişoară - parlamentarii cu cele mai puţine iniţiative legislative.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPP: Manolescu, Radan, Savu, Stănişoară - parlamentarii cu cele mai puţine iniţiative legislative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei