Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Aproape 50.000 de candidaţi la concursul de titularizare din iulie, vineri este prima probă

Joi, 8 Iulie 2010 (14:16:40)

Aproape 50.000 de cadidaţi din totalul celor peste 60.700 care au depus cereri pentru ocuparea unor posturi prin concurs sau cu timp redus în anul şcolar 2010-2011 vor participa la titularizarea din iulie, prima probă fiind vineri, dar doar pentru cei care vor susţine o probă practică sau orală.

Concursul de titularizare începe vineri, cu probele practice, respectiv orale în profilul postului. Desfăşurarea acestora este prevăzută pentru intervalul 9 şi 12 iulie. Proba scrisă pentru toţi candidaţii are loc în 14 iulie. Situaţia statistică a derulării concursului, respectiv numărul candidaţilor prezenţi şi numărul candidaţilor absenţi va fi transmisă la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în 14 iulie până la ora 12.00, a declarat pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Oana Badea.

MECTS scoate la concurs peste 5.200 posturi titularizabile şi mai mult de 49.000 netitularizabile.

Cele mai solicitate posturi pentru titularizare sunt cele de consiliere psihopedagogică, limba română şi metodică, predarea limbii române pentru institutori şi învăţători, dar şi cele din domeniile economic, administrativ, poştal, mecanică, agricultură, horticultură, cultură civică, educaţie fizică şi sport.

Potrivit oficialului MECTS, un număr semnificativ de candidaţi este în Gorj. De exemplu, sunt 14 candidaţi pe loc la consiliere psihiopedagogică, câte opt pe loc la limba şi literatura română şi metodică, limba şi literatura română, economie, administraţie şi poştal. În Mehedinţi sunt 9 candidaţi pe loc la mecanică-maiştrii instructori, în Dolj - 11 pe loc la electromecanică, electrotehnică, în Bihor - 11 la cultură civică.

Termenul limită pentru afişarea rezultatelor este 16 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora comisiei de rezolvare a contestaţiilor este posibilă în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor, în intervalul 16-18 iulie.

Rezolvarea contestaţiilor este prevăzută pentru 19 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pentru 20 iulie.

Prima etapă de repartizare în şedinţă publică a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota şapte, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile are loc în intervalul 21-22 iulie.

Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră are loc în 2 august.

Lista cu posturile didactice, catedrele netitularizabile rămase vacante, inclusiv a celor titularizabile rămase neocupate care au devenit netitularizabile şi a posturilor didactice/catedrelor rezervate va fi publicată pe portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării în 23 iulie.

Potrivit MECTS, au fost înregistrate peste 60.700 de fişe, din care mai mult de 49.600 de candidaţi au anunţat că vor participa la concursul de titularizare.

De asemenea, 36.200 de fişe au fost depuse pentru concursul de suplinire, iar pentru detaşare la cerere prin concurs au fost înregistrate alte peste 2.500 de cereri.

Alte 2.800 de fişe au fost depuse pentru suplinire cu post redus, potrivit statisticilor MECTS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Aproape 50.000 de candidaţi la concursul de titularizare din iulie, vineri este prima probă.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Aproape 50.000 de candidaţi la concursul de titularizare din iulie, vineri este prima probă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei