Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu a făcut plângere penală împotriva ministrului Funeriu pentru că ar fi împiedicat ilegal greva

Marţi, 6 Iulie 2010 (14:09:48)

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a formulat o plângere penală, ca persoană fizică, împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, considerând că acesta a împiedicat ilegal greva angajaţilor din învăţământ, prin ameninţări şi emiterea unui ordin de ministru.

Bogdan Hossu a formulat această plângere, considerându-se că ministrul a comis mai multe infracţiuni prevăzute şi pedepsite de lege, se arată într-un comunicat de marţi al confederaţiei.

"În plângerea penală se aduc argumente care susţin faptul că Daniel Funeriu a încălcat Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în condiţiile în care, prin ameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a încălcat exercitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, precum şi argumente din care rezultă încălcarea, de către ministru, a articolul 246 din Codul penal, referitor la «fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane»", potrivit comunicatului.

Plângerea este urmarea faptului că ministrul Daniel Funeriu a împiedicat, prin emiterea nelegală a unui ordin, exercitarea la data de 31 mai, a dreptului la grevă al mai multor profesori, cetăţeni români, susţine Hossu.

"Ministrul a emis Odinul 3979/2010 prin care a împiedicat exercitarea dreptului la grevă al profesorilor care, la data emiterii ordinului, erau numiţi în comisiile de examen şi-şi exprimaseră deja adeziunea la grevă. Ordinul ministrului a fost susţinut şi de o serie de declaraţii publice ale acestuia care au fost difuzate de mass-media", potrivit sursei citate.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a depus, la începutul lunii iunie, o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta a dat un ordin de schimbare a membrilor comisiilor de bacalureat, deşi atribuţii în acest sens are doar secretarul de stat, nu şi ministrul.

"Sunt şanse ca unele comisii să fie ilegale, deoarece minsitrul a dat un ordin prin care a schimbat unii membri ai acestor comisii şi dacă justiţia declară aceste comisii ilegale, bacalaureatul se va repeta", declara Liviu Pop.

Ministrul Daniel Funeriu a semnat un ordin de modificare a calendarului bacalaureatului, în scopul evitării eventualelor probleme care ar fi putut apărea din cauza grevei cadrelor didactice implicate în examen. Astfel, proba la limbă străină de la bacalaureat a putut fi susţinută până în 25 iunie.

Alte modificări au vizat componenţa comisiei de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, astfel încât a permis accesul în comisie şi a personalului didactic auxiliar.

"În cazuri deosebite, bine justificate, prin excepţie de la prevederile art.5 şi art.12, alin.(1), din comisia de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale poate face parte, în calitate de asistent, orice persoană care îndeplineşte o funcţie didactică sau didactică auxiliară, provenind din unitatea de învăţământ respectivă sau din alte unităţi de învăţământ preuniversitar", a fost modificarea făcută de Ministerul Educaţiei pentru buna desfăşurare a examenului de bacalaureat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu a făcut plângere penală împotriva ministrului Funeriu pentru că ar fi împiedicat ilegal greva.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu a făcut plângere penală împotriva ministrului Funeriu pentru că ar fi împiedicat ilegal greva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei