Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFP: Veniturile din dobânzi la depozite obţinute până la 1 iulie nu vor fi impozitate

Marţi, 6 Iulie 2010 (14:08:42)

Veniturile din dobânzile aferente depozitelor la termen obţinute până la 1 iulie nu vor fi impozitate, noile prevederi, care prevăd o taxare de 16%, fiind valabile doar pentru câştigurile obţinute după 1 iulie, potrivit Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Instituţia a transmis Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) o notificare prin care clarifică tratamentul fiscal aplicat dobânzilor aferente depozitelor.

"Veniturile sub formă de dobânzi pentru depozitele la termen realizate până la data de 30 iunie 2010 inclusiv sunt venituri neimpozabile. Prin sintagma «dobânda realizată» se înţelege dobânda înregistrată în contul de depozit al titularului. În consecinţă, în măsura în care dobânzile sunt înregistrate în contul curent sau în contul de depozit al titularului până la data de 30 iunie 2010 acestea sunt venituri neimpozabile", potrivit scrisorii.

Veniturile intrate în cont după acest termen sunt impozitate cu 16%.

Finanţele dau ca exemplu un depozit constituit la 10 ianuarie scadent la 10 iulie. În acest caz, doar dobânda înregistrată în cont după 1 iulie este impozabilă.

Băncile au impozitat însă cu 16% tot câştigul obţinut din dobânzi de către persoanele fizice, indiferent de momentul când a fost constituit depozitul, şi nu doar dobânda calculată după 1 iulie, întrucât au considerat că Ministerul Finanţelor apreciază că noile modificări aduse Codului Fiscal trebuie astfel interpretate.

Raiffeisen Bank a suspendat luni reţinerea impozitului pe dobânzile obţinute de clienţi la depozitele cu scadenţa după data de 1 iulie, până la apariţia normelor metodologice de aplicare a noilor prevederi ale Codului Fiscal.

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea, a declarat marţi că Ministerul Finanţelor a promis că în cursul acestei săptămâni vor apărea normele la legea privind impozitarea veniturilor din dobânzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFP: Veniturile din dobânzi la depozite obţinute până la 1 iulie nu vor fi impozitate.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFP: Veniturile din dobânzi la depozite obţinute până la 1 iulie nu vor fi impozitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei