Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bistriţa: Anchetă la un liceu după ce un elev a dat o probă a bacalaureatului deşi era corigent

Marţi, 6 Iulie 2010 (16:19:00)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud a trimis o comisie de anchetă la Liceul "Petru Rareş" din Beclean, după ce un elev corigent a participat la proba scrisă la Limba şi literatura română a bacalaureatului, deşi nu avea acest drept.

Surse din cadrul Liceului "Petru Rareş" din Beclean au declarat corespondentului MEDIAFAX că membrii comisiei au descoperit că directorul şcolii nu ar mai fi verificat situaţia absolvenţilor după încheierea anului şcolar, astfel încât unul dintre corigenţi s-a regăsit pe listele cu elevii care aveau dreptul să participe la examenul de bacalaureat şi chiar s-a prezentat la proba scrisă la Limba şi literatura română, unde a obţinut o notă peste 5.00.

Conform aceloraşi surse, în urma discuţiilor cu elevii comisia a aflat că, după ce l-au văzut la examenul de română, unii colegi ai elevului corigent s-au revoltat şi au sesizat Comisia judeţeană de Bacalaureat, care a dispus ca acesta să nu mai poată participa la examene, iar nota obţinută la examenul de română să nu-i fie luată în considerare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Mihai Mureşan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că directorul Liceului "Petru Rareş" din Beclean este direct responsabil de întreaga situaţie şi că va fi sancţionat, Consiliul de Administraţie al ISJ urmând să decidă sancţiunea după ce va primi raportul unei comisii de anchetă care s-a deplasat, marţi, la Beclean să verifice situaţia.

Inspectorul şcolar general Mihai Mureşan a confirmat că nu poate fi luată în considerare nota obţinută de elev la Limba română, indiferent care ar fi aceea.

"El este corigent, nu avea ce să caute în examen. Nu i se poate recunoaşte nicio notă", a spus Mureşan.

Potrivit sursei citate, vinovaţii de această situaţie pot risca inclusiv desfacerea contractelor de muncă.

"Voi vedea pe cine a găsit vinovat comisia de anchetă. Cert este că sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă", a adăugat el, spunând că nu au mai fost alte incidente la această sesiune a bacalaureatului.

În Bistriţa-Năsăud, la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat s-au înscris 3.144 de candidaţi, 88 dintre cei înscrişi fiind trecuţi absenţi sau eliminaţi din examen. Oficial însă, ISJ Bistriţa-Năsăud a anunţat că doar trei elevi au fost daţi afară din Bacalaureat fiindcă au încercat să copieze cu fiţuici. Până marţi nu s-a adus în discuţie cazul elevului din Beclean.

Promovabilitatea în judeţ înainte de contestaţii a fost de 58,9 la sută. Peste 1.200 de elevi şi-au contestat însă notele, iar rezultatele finale vor fi afişate joi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţa: Anchetă la un liceu după ce un elev a dat o probă a bacalaureatului deşi era corigent.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bistriţa: Anchetă la un liceu după ce un elev a dat o probă a bacalaureatului deşi era corigent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei