Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zece persoane au decedat, iar alte trei sunt rănite grav, în urma unui accident aviatic petrecut după-amiază la Tuzla

Luni, 5 Iulie 2010 (20:25:19)

Zece persoane au decedat într-un accident aviatic petrecut, luni după-amiază, la Tuzla, iar alte trei persoane au fost transportate la spitalul din Constanţa, în stare gravă, în aeronavă fiind, în total, în momentul accidentului, 13 oameni.

Cei trei răniţi în accidentul aviatic de la Tuzla vor fi preluaţi şi transportaţi, cu un elicopter, la un spital din Bucureşti, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean Constanţa.

El a declarat că pacientul aflat în stare mai gravă va fi preluat de un echipaj SMURD, iar ceilalţi doi vor fi duşi cu ambulanţe la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră de unde vor fi preluaţi de elicopter.

Toţi trei vor veni la Bucureşti cu acelaşi elicopter.

Unul dintre cei trei răniţi în accidentul aviatic de la Tuzla este în stare gravă, iar ceilalţi doi au politraumatisme, a declarat anterior medicul coordonator Marian Beciu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

Potrivit sursei citate, aceştia vor fi stabilizaţi la Spitalul Judeţean Constanţa, urmând ca echipa medicală să stabilească gravitatea rănilor şi să decidă dacă vor fi transportaţi mai departe.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat anterior pentru MEDIAFAX că, în cazul în care pacienţii au leziuni interne hemoragice, vor fi operaţi de urgenţă la spitalul din Constanţa, unde se află în prezent. Dacă starea sănătăţii răniţilor va permite, ei vor fi aduşi la spitale din Bucureşti, a mai spus Raed Arafat.

Avionul AN-2 prăbuşit, luni, la Tuzla, aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc şi avea o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, zece militari murind, iar alţi trei fiind răniţi, transmite MApN, precizând că aeronava s-a prăbuşit luând foc la impactul cu solul.

"Un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, 5 iulie, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. În urma catastrofei aviatice, zece militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi. La bordul aeronavei se aflau patru membri ai echipajului şi nouă militari din cadrul Forţelor Navale", precizează un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, la scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, luând foc în urma impactului cu solul. Incendiul a fost stins la ora 18.15.

Cei trei militari răniţi au fost transportaţi de urgenţă la spital, precizează MApN fără a da detalii despre starea lor.

Avionul de tip Antonov An-2 este cunoscut ca fiind cel mai mare avion de transport biplan. El a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1977, iar în prezent este folosit în Forţele Aeriene Române pentru antrenamentul paraşutiştilor.

AN-2 a fost fabricat la Kiev până la mijlocul anilor '60. Ulterior, producţia a fost transferată în Polonia, unde s-au fabricat peste 12.000 de aparate. Se estimează ca peste 15.500 de aparate au fost fabricate în USSR, Polonia şi China. 6000 sunt în serviciul operatorilor civili.

Aparatul AN-2 este foarte folosit pentru împrăştiere de insecticide şi fertilizanţi în agricultură. De asemena, câteva aparate An-2 sunt cunoscute cu echipări VIP pentru şase-opt locuri.

În prezent, avionul AN-2 este folosit în Forţele Aeriene Române pentru antrenamentul paraşutiştilor.

În urmă cu mai puţin de o lună, la 9 iunie, un paraşutist militar de la baza de la Bobocu, judeţul Buzău, a murit după ce, în timpul unor exerciţii de zbor, paraşuta sa nu s-a deschis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece persoane au decedat, iar alte trei sunt rănite grav, în urma unui accident aviatic petrecut după-amiază la Tuzla.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zece persoane au decedat, iar alte trei sunt rănite grav, în urma unui accident aviatic petrecut după-amiază la Tuzla0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei