Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bacalaureat

Nici o medie de zece pentru absolvenţii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii de la prima sesiune de bacalaureat din acest an nu au reuşit să obţină rezultatul maxim posibil şi nici unul dintre absolvenţii de liceu nu a promovat examenul cu media zece. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava (IŞJ), Laura Hacman, „nici un concurent nu a obţinut media generală zece, iar la nivel de judeţ, procentul de promovabilitate din acest an este mai mic decât cel din anii anteriori”. 87,37% dintre candidaţii la bacalaureat au trecut examenul, iar reprezentanţii IŞJ susţin că notele concurenţilor din acest an sunt mai mici decât ale celor din promoţiile anterioare, iar o explicaţie în acest sens ar fi aceea că acum, pentru prima oară, probele orale ale examenului nu au fost notate. “La oral se luam de obicei note mari, care ridicau media generală. Anul acesta s-au acordat doar calificative”, a mai spus Hacman.

 

1.818 candidaţi au picat bacalaureatul

Din datele transmise de către IŞJ Suceava, 6.659 de absolvenţi de liceu au fost înscrişi la această sesiune de bacalaureat. 1.818 dintre aceştia nu au reuşit să obţină minim media 6 şi să promoveze examenul, 178 de candidaţi nu s-au prezentat la examen şi un absolvent a fost eliminate din concurs pentru fraudă, după ce a fost surprins de către profesorii supraveghetori încercând să copieze rezolvarea subiectului de pe un telefon mobil conectat la internet.

Ieri, după afişarea rezultatelor, concurenţii nemulţumiţi de notele obţinute au avut posibilitatea să depună contestaţii. Acestea vor fi rezolvate în următoarele zile şi apoi vor fi afişate rezultatele finale ale acestei sesiuni de examen.

Pentru absolvenţii de liceu care nu au promovat de această dată mai există o şansă de a lua bacalaureatul, la sesiunea din toamnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici o medie de zece pentru absolvenţii suceveni.
 Vizualizări articol: 2718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nici o medie de zece pentru absolvenţii suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa inceapa sa-i mustre constiinta oare? trimis de
( 5 iul 2010, 17:43:12
Bina ca anul asta v-ati mai desteptat si nu le-ati pus 10 la lichele. Macar... OK, luati-le banii la prosti dar nu le puneti note mari asa incat sa-i dezavantajati pe cei care cat de cat mai invata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei