Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Zilele Municipiului 2010 - la final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele Municipiului Rădăuţi, eveniment care s-a desfăşurat într-o atmosferă oarecum tensionată, s-au încheiat ieri după-amiază, după un final de săptămână agitat. Situaţia creată de inundaţiile din zonă a pus în discuţie oportunitatea acestui eveniment, însă administraţia locală a decis desfăşurarea sărbătorii la o scară mai redusă, renunţarea la focul de artificii şi anularea unor acţiuni care fuseseră prevăzute în calendarul iniţial.

Vineri, 2 iulie, la sediul Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor”, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a salutat formaţiile participante la Festivalul „Arcanul” şi le-a adresat urări de bun-venit. Imediat după acest moment, la Galeria de Artă a avut loc vernisajul unei expoziţii de fotografie, „Repere culturale şi geografice”, organizată de profesoara Maria Capţan. De la orele 12.30, în aceeaşi locaţie, iubitorii de carte au participat la lansarea a trei titluri – „Provocările vecinătăţii: Ucraineni bucovineni în Regatul României Mari (1918-1940)” a autorului Daniel Hrenciuc, „Din istoria vieţii culturale a Bucovinei: Teatrul şi muzica (1775-1940)” de Alice Niculică şi „Vetre strămoşeşti. Ropcea, un sat din Bucovina la a 560-a aniversare” a autorilor Dragoş Olaru şi Emanoil Rei.

La Sala Albă a Muzeului „Samuil şi Eugenia Ioneţ” a expus pictorul Dumitru Savu mai multe lucrări sub titlul „Bucovina în culoare”. Deşi fusese programată pentru orele serii, parada cântecului, dansului şi portului popular cu formaţiile participante la Festivalul „Arcanul” a fost anulată în semn de solidaritate cu sinistraţii din zonă. După o zi tensionată şi după o şedinţă de urgenţă a Consiliului Local, şedinţă „evidenţiată” prin lipsă de cvorum, manifestările au continuat sâmbătă cu un spectacol de muzică populară şi cu un show în care au evoluat Sylvia şi DJ Rhino, Andreea Bălan şi Direcţia 5, show care a adunat circa şapte mii de oameni în piaţa centrală. În ultima zi a manifestărilor, duminică, 4 iulie, după decernarea trofeelor Festivalului Internaţional de Folclor „Arcanul” şi după ce primarul Aurel Olărean a oferit diplome câtorva cupluri din municipiu care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, a urmat un recital de muzică populară, recital susţinut de Adriana Bucevschi, Dana Dăncilă şi Ionela Popescu.

 

„Am încercat să dăm un caracter umanitar acestui eveniment…”

La finalul acţiunii, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: „Din start vreau să menţionez că programul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Rădăuţi a fost aprobat în şedinţă de Consiliu Local, în urmă cu mai multe săptămâni, în condiţiile în care bugetul municipiului nu a fost afectat în nici un fel, practic nu am cheltuit nici un leu de acolo. Sumele încasate din închirierile spaţiilor pentru comercianţi, e vorba de circa un miliard de lei vechi, au fost alocate pentru buna desfăşurare a evenimentului. Vizavi de situaţia creată de inundaţii, încă de vinerea trecută am decis ca să nu dăm o amploare prea mare acestei sărbători, să renunţăm la unele evenimente şi la focul de artificii tocmai din solidaritate cu cei care au avut de suferit din cauza apelor, chiar am încercat să dăm un caracter umanitar acestui eveniment. Am instalat câteva urne în zona centrală pentru donaţii în sprijinul sinistraţilor şi localnicii, dar şi multe dintre vedetele care au evoluat la Rădăuţi, au apreciat acest lucru şi au participat cu diverse sume. Aceşti bani vor ajunge la câteva familii din comuna Dorneşti, familii care au avut de suferit după inundaţiile din zilele trecute. Tot în zona centrală am instalat şi un cort unde colectăm pachete cu ajutoare pentru sinistraţi. Îmi pare rău că au apărut unele discuţii de genul <unii mănâncă mici şi se distrează, iar alţii suferă în apă>, dar trebuie înţeles că noi am folosit acest eveniment şi i-am dat şi un caracter umanitar tocmai pentru a da o mână de ajutor, prin acele donaţii de care aminteam adineauri, celor care sunt acum în nevoie. Mai mult, sâmbătă, 3 iulie, a fost convocată o şedinţă urgentă a Consiliului Local, însă nu a fost statutară din lipsă de cvorum. Acolo am cerut părerile consilierilor care au fost prezenţi, dacă e bine să suspendăm evenimentul sau să-l amânăm, însă s-a ajuns la concluzia că prin întreruperea sau anularea evenimentului am fi pierdut banii din închirieri, aceşti ar fi plecat la bugetul statului fără nici un motiv, şi nici nu puteam să-i ajutăm în vreun fel pe sinistraţi… În acelaşi timp, dacă nu organizam evenimentul puteam fi sancţionat pentru că nu aş fi pus în aplicare o hotărâre de Consiliu Local, cea care prevede tocmai organizarea acestui eveniment. Aş dori să fac o menţiune apropo de speculaţiile care au fost făcute pe unele canale de televiziune. Nu-mi place să amintesc aceste lucruri, dar vreau să vă spun că după inundaţiile din 2008 de la Arbore am construit o casă pentru o familie de acolo, apoi am trimis câteva camioane cu îmbrăcăminte nouă pentru sinistraţii de la Bistriţa şi din judeţul Alba, şi vă daţi seama că nu am avut nici un fel de <interes electoral>, a fost doar un gest sincer de solidaritate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Municipiului 2010 - la final.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zilele Municipiului 2010 - la final5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Petrecere trimis de
( 5 iul 2010, 13:48:02
rusine dle Olarean, lumea moare, ii ia puhoaiele si dv. faceti petreceri cu mici si bere...RUSINE>>>>&
2.   Off... trimis de
( 5 iul 2010, 14:11:05
Unii dintre voi chiar sunt cu capul. Multi au impresia ca joi..au poposit niste tiribombe in Radauti..si tarabe cu mici...si s-a dat drumu la distractie. Autorizatiile si taxele de inchiriere a tarabelor s-au dat si s-au platit cu cateva saptamani inainte, cand nimeni nu avea de unde sa stie ce inundatii vor urma. Comerciantii au platit si 80 de mil pt o simpla taraba cu mici, s-au aprovizionat, ce erau sa faca cu produsele? Eventual sa le doneze sinistratilor nu? Ca deh..sunt comercianti si au de unde plati 80 de mil chirie..si inca cateva milioane bune pe marfa.. fara sa scoata nimic profit..ca vorba aia..de ce le trebuie profit? Cand altii stau cu malu-n casa? Sa nu fiu inteles gresit...e o tragedie ce s-a intamplat..insa daca sarbatoarea se facea in Dornesti sau Dorohoi,era ceva. Insa atata vreme cat orasul nu a fost afecat de inundatii..de ce la Brasov si Bucuresti se pot face festivaluri si concerte? Aia nu tre sa fie solidari?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei