Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Dorohoi, Băsescu a vizitat aceleaşi case inundate unde a fost şi vineri

Luni, 5 Iulie 2010 (14:47:01)

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, luni, în oraşul Dorohoi, aceleaşi case afectate de inundaţii unde a fost şi la sfârşitul săptămânii trecute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vizita preşedintelui a durat aproximativ o jumătate de oră, timp în care acesta a mers la câteva dintre casele distruse de inundaţii, pe care le-a vizitat şi vineri.

Autorităţile locale s-au declarat surprinse de vizita şefului statului, spuând că nu au fost anunţate.

"Noi nu am ştiut până în ultimul moment că vine domnul Băsescu. Nu ştiu de ce nu ne-a anunţat. Nu a ştiut nici măcar prefectul. A venit să vadă cum se prezintă casele şi încă o dată a promis materiale de construcţie", a spus primarul din Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

În cursul zilei de luni, Băsescu a mers în localitatea suceveană Dorneşti, unde este construit un pod de pontoane ca soluţie provizorie până la refacerea podului de pe DN 17 A Siret-Rădăuţi, avariat în urma inundaţiilor. De acolo, preşedintele a plecat cu un elicoper la Dorohoi, unde a ajuns în jurul orei 13.30.

Preşedintele Traian Băsescu, însoţit de miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea, s-a aflat şi vineri după-amiază în municipiul Dorohoi, unde a inspectat mai multe case afectate de ape. Pe parcursul vizitei, care a durat aproximativ o oră şi jumătate, oamenii i s-au plâns preşedintelui că nu au locuri de muncă şi l-au întrebat cine le va reface casele distruse de viituri. Ei i-au spus şefului statului că nu mai au nimic şi că nu au bani să îşi construiască noi locuinţe.

El a fost admonestat, la Dorohoi, de o femeie care i-a strigat că nu are bani să îşi asigure casa, aşa cum a cerut şeful statului, spunându-i că din salariul de profesoară nu se poate descurca, iar după mai multe reproşuri ale femeii Băsescu a replicat: "hai să terminăm cu ţăţismele".

Femeia i-a spus preşedintelui, pe un ton ridicat, că este profesoară şi că nu îşi permite să îşi asigure casa din salariul de 11 milioane de lei pe care îl are, mai ales că este singură şi că are în întreţinere un copil.

În continuare, femeia a adus o serie de reproşuri, plângându-se de situaţia în care se află, ea fiind întreruptă la un moment dat de către preşedinte, care i-a spus: "Hai să renunţăm la ţăţisme".

Aproximativ 2.500 de locuinţe şi gospodării din judeţul Botoşani au fost inundate, săptămâna trecută, de apele râurilor Prut, Siret, Jijia, Buhai şi Miletin, iar peste 3.800 de persoane au fost evacuate şi salvate, arată un bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În total, au fost evacuate din calea apelor 3.800 de persoane. Mai mult de jumătate dintre persoanele evacuate sau salvate, 2.820, provin din municipiul Dorohoi.

De asemenea, în judeţ s-au înregistrat şapte victime - una în comuna Ibăneşti şi şase în municipiul Dorohoi.

Sâmbătă, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, s-a arătat nemulţumit de modul în care primarul din Dorohoi a acţionat în perioada inundaţiilor, afirmând că este foarte grav că acesta nu ştie semnificaţia codurilor de avertizare şi că trebuie luate măsuri foarte drastice în acest caz.

"Este extrem de grav că tu, primar în funcţie, după doi ani, să confunzi codurile cu culorile curcubeului. Aici trebuie luate măsuri efectiv. Trebuie luate măsuri foarte drastice, inclusiv penale, pentru că el este preşedintele Comitetului pentru situaţii de urgenţă la nivel local, el reprezintă statul, el coordonează toate efortruile care se fac acolo", a declarat ministrul Vasile Blaga, la Antena 3.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Dorohoi, Băsescu a vizitat aceleaşi case inundate unde a fost şi vineri.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Dorohoi, Băsescu a vizitat aceleaşi case inundate unde a fost şi vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei