Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Promovabilitate 67% la bacalaureat înainte de contestaţii, reflectă toleranţă zero la fraudă

Luni, 5 Iulie 2010 (14:05:45)

Promovabilitatea la bacaluareat, înainte de contestaţii, este de 67,4%, cu 12,5% mai puţin decât anul trecut, iar rezultatele reflectă, "în sfârşit", toleranţă zero faţă de fraudă şi realitatea din sistem, a anunţat luni, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Cred că aceste rezultate arată starea de fapt a învăţământului românesc. Examenul a fost organizat foarte serios în pofida problemelor cu care ne-am confruntat. Profesorii au arătat că sistemul se poate baza pe ei. M-ar îngrijora situaţia dacă foarte mulţi elevi ar promova examenul prin fraudă", a adăugat ministrul Educaţiei.

Funeriu a precizat că la nivel naţioal au fost 131 de note de 10.00, 14,74% dintre elevi au avut note între 9.00 şi 10.00, 28,3% între 8.00 şi 9.00, 30,8% între 7.00 şi 8.00, 25,7% între 6.00 şi 7.00, 20% între 5.00 şi 6.00, 24.000 de elevi au lipsit, iar 235 au fost eliminaţi.

În topul judeţelor cu cele mai bune medii sunt Suceava, Caraş-Severin cu aproximativ 87% grad de promovabilitate, Arad, Bihor, Hunedoara cu peste 85%, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate în Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa şi Braşov, cu între 45 şi 55%.

Cele mai multe note de zece la bacalaureat au fost înregistrate în judeţele Cluj, Dolj şi Iaşi.

Ministerul Educaţiei a adăugat că şi pentru 2011 se va pastra acelaşi sistem de organizare a bacalaureatului fiind desfiinţate probele orale care arată că acest tip de examen este, "în sfârşit" relevant.

"Dacă promovabilitatea este mai slabă decât în 209, aceasta cred că dovedeşte că avem un bacalaureat normal, relevant. Dacă vom avea baza legală pentru a încuraja performanţa, atunci am putea avea şi instrumentul pentru reglementarea situaţiei în unităţile de învăţământ unde promovabilitatea a fost zero", a mai spus Funeriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Promovabilitate 67% la bacalaureat înainte de contestaţii, reflectă toleranţă zero la fraudă.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Promovabilitate 67% la bacalaureat înainte de contestaţii, reflectă toleranţă zero la fraudă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei