Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Ne vom coordona calendarul parlamentar cu protestele sindicatelor

Vineri, 21 Mai 2010 (15:11:44)

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor, că social-democraţii şi reprezentanţii sindicali au stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor şi acţiunilor de stradă.

"Ne-am însuşit din punct de vedere parlamentar toate criticile pe care sindicatele le-au făcut faţă de propunerile preşedintelui Traian Băsescu şi ale Guvernului, şi anume tăierea salariilor cu 25%, a pensiilor cu 15%, a ajutoarelor de şomaj cu 15% şi celelalte. Suntem de acord să susţinem din punct de vedere politic şi parlamentar aceste revendicări ale sindicatelor pe care le considerăm îndreptăţite şi corecte", a anunţat Victor Ponta.

El a mai spus că, în momentul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul de lege care include aceste măsuri, PSD va depune o moţiune de cenzură care va conţine revendicările sindicatelor, alături de alte puncte specifice unui partid social-democrat.

"Am stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor sindicale şi al acţiunilor de stradă în aşa fel încât ceea ce sindicatele doresc să organizeze în perioada următoare şi ceea ce noi vom face din punctul de vedere al moţiunii de cenzură şi al acţiunilor parlamentare să intre toate într-un calendar de proteste care să arate cu atât mai mult preşedintelui Traian Băsescu că nu are sprijin nici politic, nici social pentru măsurile propuse. Am stabilit ca în funcţie de rezultatul moţiunii de cenzură - că aceasta este adoptată sau respinsă - să ne întâlnim în continuare pentru a vedea care sunt acţiunile noastre comune în viitor", a precizat Ponta.

De asemenea, preşedintele PSD a estimat că, în eventualitatea în care Guvernul Boc va fi demis, va fi numit tot un guvern susţinut de actuala majoritate guvernamentală, dar care va fi mai credibil.

"Va fi numit probabil tot de majoritatea actuală, pentru că responsabilitatea aparţine tuturor celor, parlamentarilor, care votează guvernul actual. Nu sunt numai PDL, sunt şi UDMR şi independenţi, foşti liberali şi social-democraţi. Toţi au votat acest guvern şi toţi vor avea posibilitatea să-şi răscumpere în faţa alegătorilor onoarea şi demnitatea votând moţiunea de cenzură. Dacă va trece moţiunea de cenzură, sigur, tot majoritatea actuală va numi un nou guvern, însă Guvernul Emil Boc prin modul în care a minţit în campania electorală şi-a pierdut total orice drept, orice încredere şi legitimitate în faţa oamenilor. Un nou guvern nu va putea să fie...poate că va fi la fel de incompetent ca cel actual, dar în mod sigur va fi un pic mai credibil, cel puţin la început", a adăugat Victor Ponta, care a mai anunţat că marţi Adrian Năstase va prezenta public forma finală a măsurilor alternative.

"În acest moment nu suntem la guvernare şi trebuie să oprim neapărat propunerile preşedintelui Traian Băsescu", a conchis liderul social-democrat.

Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Marian Vanghelie, din partea PSD, s-au întâlnit, vineri, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, Ion Popescu, preşedintele CNS Meridian, şi Marius Petcu, CNSLR Frăţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Ne vom coordona calendarul parlamentar cu protestele sindicatelor.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Ne vom coordona calendarul parlamentar cu protestele sindicatelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei