Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petcu: Salariaţii care nu sunt bugetari să se alăture grevei generale dacă salariile scad cu 25%

Vineri, 21 Mai 2010 (15:03:30)

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, i-a îndemnat vineri la grevă generală şi pe salariaţii care nu sunt bugetari dacă diminuarea salarială cu 25% nu va fi abandonată.

"Dacă lucrurile nu se vor îndrepta într-o situaţie firească, anume de a abandona acest proiect de lege care nu face decât să aducă mari deservicii cetăţenilor României, va trebui să luăm în calcul şi alt tip de acţiuni care să continue până când lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Cred că este nevoie ca acţiunea de tip grevă să atingă toate sectoarele de activitate. Eu cred că e momentul ca toţi colegii să înţeleagă că acest tip de acţiune nu este dedicat doar celor care reprezintă sectoare bugetare, pentru că, în egală măsură, sectoarele economice vor fi afectate în perioada următoare şi cred că un semnal serios de nemulţumire ar trebui să fie greva generală în toate sectoarele de activitate, inclusiv în cele care produc mari perturbaţii în funcţionarea societăţii româneşti", a declarat Marius Petcu.

Afirmaţiile au fost făcute după întâlnirea de vineri dintre liderii PSD şi reprezentanţii sindicali.

Totodată, Petcu a arătat că în timpul întâlnirii s-a stabilit ca toate propunerile sindicale vor face parte din viitoarea moţiune de cenzură a PSD.

"De asemenea, am luat act de poziţia exprimată de FMI, care vine în întâmpiunarea dorinţei noastre de a nu aplica în mod brutal diminuarea salariilor cu 25%, ci de a găsi o formă prin care fondul de salarii să fie scăzut, dar nu la acest nivel şi că până la urmă ar trebui să abordăm forma de solidaritate care să însemne o impozitare diferenţiată. Este momentul ca cei care au avut beneficii mai mari în perioada trecută să contribuie mai mult la depăşirea stării de criză", a adăugat Marius Petcu.

Totodată, el a mai spus că va răspunde favorabil oricărui partid care încearcă să dea sindicatelor o mână de ajutor, "pentru că este evident că astăzi resursele sindicale nu sunt suficiente pentru a putea opri acest act normativ".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petcu: Salariaţii care nu sunt bugetari să se alăture grevei generale dacă salariile scad cu 25%.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petcu: Salariaţii care nu sunt bugetari să se alăture grevei generale dacă salariile scad cu 25%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei