Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely anunţă alocarea a 268 de milioane de lei pentru apărarea contra inundaţiilor

Vineri, 21 Mai 2010 (16:10:16)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely , a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca Guvernul să aprobe, săptămâna viitoare, alocarea a 268 de milioane de lei pentru lucrările de apărare contra inundaţiilor, din fondul de mediu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Borbely a arătat că este vorba despre o sumă importantă, care se va aloca pentru lucrările mari din zona tuturor administraţiilor bazinale.

"Săptămâna viitoare va trece în sfârşit, în şedinţă de Guvern, o Hotărâre de Guvern prin care se alocă 268 de milioane de lei din fondul de mediu - că din buget nu aveam bani. Am făcut o analiză şi sunt foarte rămase în urmă aceste zone şi unele studii de fezabilitate", a spus Borbely.

El a precizat că şi Administraţia Bazinală a Mureşului va putea să îşi rezolve unele dintre problemele legate de inundaţii, în urma alocării acestor sume.

"Vom porni pentru că suntem rămaşi în urmă. Şi din fondul de mediu, şi din bani europeni putem accesa fonduri pentru prevenirea inundaţiilor. Deocamdată aceste 268 de milioane vor fi, care reprezintă o sumă importantă", a spus Borbely.

El a precizat că banii nu vor fi împărţiţi în mod egal administraţiilor bazinale, ci vor fi alocaţi pentru lucrările mari, de pe toate bazinele hidrografice din ţară.

"Sunt lucrări în continuare. E, de exemplu, o lucrare mare în Banat, pe care, la peste cinci centimetri, trebuie să o supraînălţăm, pentru că sârbii au făcut un dig mai mare. E o lucrare mare şi nu putem să o oprim, că altfel degeaba am făcut-o", a spus Borbely, subliniind că fiecare dintre administraţiile bazinale va primi bani.

În ultimele zile, 30 gospodării şi anexe gospodăreşti din localitatea mureşeană Acăţari au fost inundate ca urmare a precipitaţiilor, în comunele Măgherani şi Mica circulându-se cu dificultate, ca şi pe drumul judeţean dintre Iernut şi Lechinţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely anunţă alocarea a 268 de milioane de lei pentru apărarea contra inundaţiilor.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely anunţă alocarea a 268 de milioane de lei pentru apărarea contra inundaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei