Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isvoranu: Legea Educaţiei e transpartinică sau satisface dorinţa cuiva? Ministrul putea da o OUG

Joi, 6 Mai 2010 (19:09:13)

Preşedintele Federaţiei sindicale Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, i-a criticat, joi, pe reprezentanţii puterii pentru că nu doresc o lege a Educaţiei "transpartinică", ci o lege care "să satisfacă dorinţa cuiva", spunându-i lui Funeriu că mai bine venea cu o Ordonanţă sau asuma Legea în Parlament.

Prezent la lucrările Comisiei de Educaţie, Isvoranu a ţinut să le spună deputaţilor că "salariaţii din învăţământ aşteaptă extraordinar de mult rezultatele discuţiilor".

"Nu voi comenta Regulamentul care a dus la respingerea a două proiecte legislative. E adevărat că cei care au respins nu ştiu că aceste două proietce de lege au în ele munca a sute de oameni, timp de luni de zile, şi aveau un punct comun-în majoritatea prevederilor aveau asentimentul celor care lucrează în învăţământ. Dar eu nu mai înţeleg, e un proiect transpartinic, sau unul care trebuie să satisfacă dorinţa cuiva? Sunt articole care taie absolut toate drepturile câştigate în Statutul personalului didactic şi nu cred că asta doreşte MECTS. Dacă Ministerul dorea atacarea sursei umane prin acest proiect putea să spună înainte şi atunci nu mai trebuia intrată în discuţia Comisiei de Învăţământ şi nici în plenul Parlamentului", a spus Gheroghe Isvoranu.

El a precizat că dacă " domnul ministru dorea neapărat să-şi satisfacă orgoliul prin aprobarea cu 16 contra 15 voturi ale Comisiei, respingerea celorlalte proiecte, atunci exista posiblitatea ordonanţei de urgenţă".

În replică, preşedintele Comisiei de Educaţie i-a explicat că respingerea proiectelor nu a fost una "politică", ci formală, fiind prevăzută de procedura parlamentară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isvoranu: Legea Educaţiei e transpartinică sau satisface dorinţa cuiva? Ministrul putea da o OUG.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isvoranu: Legea Educaţiei e transpartinică sau satisface dorinţa cuiva? Ministrul putea da o OUG0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei