Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Poliţistul care a percheziţionat un şofer a mai fost implicat într-un scandal de proporţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul agentului de poliţie filmat în timp ce percheziţionează un şofer şi apoi îi caută prin maşină, deşi acesta comisese doar o simplă contravenţie, prezentat în ziarul nostru de ieri, a stârnit numeroase reacţii printre sucevenii care au mai avut de a face cu acesta. Fără intenţia de a da verdicte privind profesionalismul poliţistului rutier, trebuie spus totuşi că există serioase semne de întrebare cel puţin în ceea ce priveşte modul în care înţelege acesta să se comporte cu participanţii la trafic.    

 

După cum am relatat pe larg în ediţia de ieri, joia trecută, pe E85, în zona Dănila, un şofer în vârstă de 22 de ani din Marginea, Florin Cureluşă, a fost tras pe dreapta de o patrulă poliţie pentru că ar fi încălcat linia continuă. Pentru că nu avea permisul de conducere la el, acesta s-a trezit percheziţionat de agentul Dănuţ Gherasim, de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, care a continuat apoi căutarea actului în maşina tânărului, totul petrecându-se la marginea drumului european (imaginile video cu înregistrarea pot fi vizionate pe site-ul ziarului nostru).  

În cursul zilei de ieri, mai mulţi şoferi au sunat la redacţia ziarului nostru şi s-au declarat la rândul lor nemulţumiţi de atitudinea mult prea agresivă a agentului, mărturisind că ar fi ajuns şi ei probabil să fie percheziţionaţi dacă nu ar fi pus capul în jos.

 

Plângere penală în 2008

În luna aprilie a anului 2008 mai există un episod care s-a finalizat cu plângere penală, împotriva aceluiaşi poliţist. La vremea respectivă părinţii a doi elevi de clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava l-au reclamat pe agent pentru abuz în serviciu.

Pe scurt, incidentul, în varianta susţinută de cei doi reclamaţi şi de copiii acestora, a avut următorul scenariu.

Trei elevi de clasa a VIII-a, aflaţi în pauză, fuseseră până în piaţă să-şi cumpere ceva de mâncare şi, în timp ce venea spre unitatea de învăţământ, la trecerea de pietoni din zona Autogării, au fost luaţi la întrebări de doi poliţişti de la Circulaţie, pentru că ar fi trecut strada fără să se asigure. Din nou doi oameni ai legii, şi din nou doar agentul Dănuţ Gherasim acuzat de comportament abuziv.

Jurnalistul Doru Popovici, tatăl unuia dintre tinerii în cauză, a povestit cum cei trei elevi au fost urcaţi cu forţa în maşina de poliţie şi duşi spre secţie, pentru vina că nu aveau buletinul la ei. Poliţistul ar fi vrut să le dea astfel o lecţie pentru că nu purtau documentul de identitate şi s-au pus în gură cu el, de aici pornind un scandal monstru, care s-a finalizat cu plângere penală şi reclamaţii la conducerea Poliţiei.

 

Agentul nu a fost găsit vinovat

 A doua zi după incident, o echipă de la Compartimentul de Inspecţie Internă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a efectuat verificări, cazul a ajuns şi la Parchet, însă concluzia a fost că nu există elemente care să susţină varianta că poliţistul a acţionat abuziv.

„Eu, ca parte vătămată şi ca tată pot să spun că toată ancheta a fost o adevărată mârlăneală, consider că un astfel de om nu are ce căuta în trafic, ca agent de poliţie, are grave probleme comportamentale. Cazul din urmă cu câteva zile este încă o confirmare că lucrurile stau aşa”, ne-a declarat Doru Popovici, care nu a putut trece nici acum peste incidentul petrecut în urmă cu doi ani, însă spune că s-a resemnat cu gândul că nu se va face dreptate.

 

„Inspecţia Internă” de la IPJ Suceava îl verifică din nou pe agent

Cel puţin din punct de vedere legal însă, agentul de poliţie este „curat”. Rămâne de văzut ce se va întâmpla şi după acest ultim scandal cu şoferul percheziţionat. Pe de o parte, tânărul de 22 de ani din Marginea şi-a angajat un avocat şi a depus o plângere penală împotriva agentului, pentru abuz în serviciu. Între timp, ieri, inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a anunţat că urmare a apariţiei articolului în ziarul nostru, Biroul de Inspecţie Internă al IPJ Suceava a demarat verificări pentru a se stabili dacă agentul a acţionat conform atribuţiilor de serviciu ori dacă este vorba de un abuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul care a percheziţionat un şofer a mai fost implicat într-un scandal de proporţii.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 22 voturi
Poliţistul care a percheziţionat un şofer a mai fost implicat într-un scandal de proporţii3.9522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa ziceti! trimis de
( 6 mai 2010, 11:08:20
Pai de ce nu spuneti ca el a mai avut de a face si cu marele ziarist local ,domnul profesor Doru Popovici, asta schimba datele problemei. Dupa cum il stiu pe domnul profesor el nu uita sa-si plateasca politele,e o fire razbunatoare si se pare ca se face auzit. Asta explica multe !
1.1  RE: Asa ziceti! trimis de
( 6 mai 2010, 15:55:44
Stimate cititor/-oare autointitulata/-a ,,OPINIASV", scuzati-ma de deranj, dar ce treaba are Popovici cu cele relatate in articol? Pura coincidenta face ca el sa fie tatal baiatului care ,,a patit-o" cu dementul de Gherasim. Si in final, cum se poate ,,razbuna" Popovici dupa parerea dumneavoastra? Colaborand la scrierea unui articol? Ma faceti sa rad!
1.2  RE: Asa ziceti! trimis de
( 7 mai 2010, 02:39:46
Eu nu sunt politist si nici nu am relatii in politie. Consider atacul asupra lui Danut nejustificat. Primul caz semnalat se refera la niste copii care ... stiu cum sunt copiii, impertinenti, mai injura. Nu s-a raportat nici un act de violenta. Eu consider ca trebuie sa te porti politicos cu cadrele din politie. Si pana la urma politistul a actionat pentru siguranta lor, stim copiii cum apar in fata noastra deodata fara sa se asigure. Daca intr-adevar a vazut un astfel de caz sau vreo masina care era sa intre in ei, a actionat justificat indiferent daca ai 10 sau 20 sau 40 ani.

Legat de perchezitionare, al doilea caz, se vede clar ca politistul nu a actionat violent verbal sau fizic ci a vrut sa vada daca minte sau daca ascunde ceva. In experienta lui majoritatea care zic ca nu au permisul la ei mint. Nu ai cum sa-l acuzi de abuz.

Inca ceva, daca nu ar fi politie am fi batuti si furati pe strada. Daca nu ar fi politie rutiera fiecare ar face ce vrea pe strada.
2.   Plitistul texan trimis de
( 6 mai 2010, 11:49:34
pareria mia ca maimutoiu asta de gerasim o fi vriun obsedat sexual.ce se fac femeile care sunt oprite in trafic si nu au permis la ele??vor scapa ne f----e.politia sia scos ciobanii la facut ordine pe drumurile europene.halal conducere
3.   Acum inteleg... trimis de
( 6 mai 2010, 11:50:27
Titlul din ziarul de ieri. Nu are nici o legatura cu fapta in sine, ci mai degraba cu denigrarea militianului. Auzi la autorul articolului, elevii sau dus la piata sa isi cumpere de mancare... ce anume? o salata un kil de cas, de branza de vaci, poate niste urda. Bun banc.
3.1  RE: Acum inteleg... trimis de
( 6 mai 2010, 15:59:11
Bai, SUCEVEANULE! Tu sa pui mana sa inveti gramatica limbii romane inainte de a-ti da cu parerea la ziar! Si in al doilea rand ce legatura vezi tu intre ce au mancat copii in pauza si incidentul cu Gherasim?
3.2  RE: Acum inteleg... trimis de
( 6 mai 2010, 17:51:33
Sa iti raspund, sa nu it raspund....... dar cu asa un pseudonim cred ca esti foarte ocupat. Cat despre gramatica se accepta anumite greseli datorita scrierii in graba. Daca esti profesor de romana, uita-te la comentariul de mai sus a lui SOSROMANIA, vezi acolo atentat lingvistic. Cat despre popovici e coleg cu paiu, chiar tre sa iti deseneze cineva sa te prinzi. A asteptat greseala lui gherasim 2 ani pt al executa.
3.3  RE: Acum inteleg... trimis de
( 6 mai 2010, 21:33:39
sa nu pui macar o cratima in tot comentariul as crede ca iti bati joc de limba romana care totusi este o limba frumoasa . Sa te ia naiba de agramat
4.   ... trimis de
( 6 mai 2010, 11:52:27
Nu pot scandalul dintre Doru Popovici si Bancescu (fost prefect). Binenteles ma refer la ce limbaj au folosit amandoua parti implicate. Romanul are o vorba: a tunat de i-a adunat, sau... tusea si junghiul.
4.1  RE: ... trimis de
( 6 mai 2010, 11:55:58
Acu' Popovici incearca sa plateasca o polita mai veche, profitand de incompetenta militianului respectiv.
4.2  RE: ... trimis de
( 6 mai 2010, 16:13:38
... nu pot uita scandalul dintre... (mea culpa).
5.   ROMANIA DE C**AT!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 6 mai 2010, 12:17:37
urasc institutiile publice! numai la noi se intampla.!!si se va intampla mereu in toate domeniile!
6.   Rusine... trimis de
( 6 mai 2010, 13:17:42
nu-i iau partea politistului respectiv, dar daca e vorba despre mascariciul cu iz de vedeta de Socola D.P., e clar ca saracul agent a fost urmarit de ceva vreme incoace, doar-doar o calca pe bec.
rusine monitorule...
6.1  RE: Rusine... trimis de
( 6 mai 2010, 16:04:57
Criticule, bati campii!!! Eu, un anonim, inainte de toti, ma declar impotriva lui Gherasim care mi-a stricat o duminica acum un an si ceva! Nu spun de ce, pt. ca n-are rost, dar daca tu crezi ca Popovici e un fel de smeker de cartier care o arde in razbunari, te inseli, sa sti!
7.   INCARCERATI-L trimis de
( 6 mai 2010, 13:43:05
Ar trebui trimis sa stea in soare si sa dirijeze circulatia intr-o intersectie aglomerata....nu pe logan,dar o sa vedeti ca n-o sa se intample nimic.Il cerceteaza colegii lui,de ce nu vine dintr-o alta unitate de politie si din alt judet ?
8.   Pt.criticul trimis de
( 6 mai 2010, 14:11:51
as vrea sa te contrazic;pe acest individ nu trebuie sa-l urmaresti pana calca pe bec;el calca in ficare zi;am avut si eu probleme cu el doar ca nu l-am reclamat;iti doresc sa dai si tu peste el in trafic si apoi mai vorbim.
9.   Pardon trimis de
( 6 mai 2010, 14:23:40
TRAIASCAESA PRESA LIBERA SI INDEPENDENTA, pardon scuzati cuvantul INDEPENDENTA
10.   Dom Profesor trimis de
( 6 mai 2010, 14:40:55
Acest domn al invatamantului sucevean care vre sa i se spun profesor este un dobitoc si jumatate vrea sa para ca e inteligent tot stie el, el pe toata lumea critica dar nu se uita la el ca e una bucata jigodie. Si referitor la spetza cu tipul asta care tot era el jmecher normal era ca in momentul cand o inceput sa faca tarantele sa i se faca control corporal dupa care incatusat si dus la baza si restul de discutat acolo. Amendat si tinut un pic pe acolo pentru a da lamuriri.
10.1  RE: Dom Profesor trimis de
( 6 mai 2010, 16:08:55
Draga RAMONACACA, daca nu cumva esti vreun militzian cu masina cu folie solara si pe parbriz si esti cumva vreun muritor de rand ca noi toti ceilalti, eu iti doresc doar sa te opreasca Gherasim intr-una din zilele lui proaste... asa ca el!
11.   Militia trimis de
( 6 mai 2010, 15:01:44
Nu conteaza ca asta e o polita platita sau ca are cineva ceva cu militianul. Toata lumea stie cat abuz de autoritate face politia si cat de needucati in ceea ce fac sunt. Nenumarate cazuri in care cel in cauza stia mai mult decat organul. Pe langa astea, sunt foarte aroganti, impertinenti si manelari. (sunt si exceptii, dar aproape insesizabile). Unii dintre ei se manifesta ca mari deontologi pe aici comentand cu niste cuvinte interesante si ironici (atitudine predominanta breslei) dar concluzionand tot intr-un spirit de manea. De acolo tot neprofesionalismul de care dau dovada cand au de a face cu tot felul de infractori, delicventi, contravenienti etc... P.S. OpiniaSv, asta nu e un atac la persoana sau faptul ca am o problema cu autoritatea. E doar o remarca ca in Ro te ia dra.cu daca te afli intr-o situatie critica. N-am incredere in ei in nici o circumstanta. Hai sariti
11.1  RE: Militia trimis de
( 6 mai 2010, 15:46:28
Stai linistit ca nici eu nu am incredere in multe institutii ale statului insa nu pot sa nu imi exprimi liber parerea cand vad ca unii uita ca mai au si obligatii pe linga drepturi.Nu te-am acuzat ca e un atac la persoana . Insa e cam aiurea ca dintr-o frustrare personala sa faci unele remarci asa doar ca sa ne arati cat demult detesti "sistemul" . In rest numai de bine ,sanatate si succes in cariera!
11.2  RE: Militia trimis de
( 6 mai 2010, 16:09:38
Doru Popovici nu trebuia sa se implice in acest caz. Daca tacea... filozof ramanea. Nu stiu ce l-a mancat in ... sa iasa in fata cu anumite comentarii la adresa militianului respectiv, mai ales cand stia ca a avut un conflict cu acesta, unde a pierdut in fata justitiei (asa oarba cum e ea). Trebuia sa se abtina de la comentarii.
11.3  RE: Militia trimis de
( 6 mai 2010, 16:14:05
Respect, SIRJERKALOT! Si mai lasati-l domle in pace pe Popovici, ca il cunosc de 20 de ani si nu a facut rau niciodata nimanui, mai ales pe nedrept! Uitati-va la el cum se prezinta, ce casa are si ce masina conduce si mai spuneti dupa aceea daca omul acesta a facut vreodata in viata lui vreo ,,combinatie"!
11.4  RE: Militia trimis de
( 6 mai 2010, 18:02:46
D-le Tefuteanu , am eu impresia sau santeti chiar dl. Popovici ?
11.5  RE: Militia trimis de
( 7 mai 2010, 08:34:19
Vai de capul tau, RAHAT... pardon, RAHAN!
11.6  RE: Militia trimis de
( 7 mai 2010, 08:48:00
Alooooo, ...RAHAT ai tu in cap Popovici atunci cand te-ai dus la ProTV cu fiutu si ai vrut sa demonstrezi ca inteligenta se mosteneste, dar te-ai facut de cacao.
12.   .... trimis de
( 6 mai 2010, 15:26:19
o fi si curelusa un smecher,dar cred ca nici politistul nu este mai prejos.si ei trebuie educati.daca esti femeie te iau la misto de nu mai poti.tot ce inseamna rutiera,economic,garda,finante psihica...
13.   Acest domn politist nu este la prima abatere ! trimis de
( 6 mai 2010, 16:17:05
In august 2008 am avut ghinionul sa am accident .La constatare a venit Gherasim si cu inca un coleg .Se vedea de la un km cine era vinovatul.D-l Gherasim insa dupa cateva min de discutie separata cu celalalt sofer implicat, vine si spune "Hmmm, masina in leasing?Aveti casco, nu?" Si pleca la masina un de se pune pe scris, si scrie, si scrie la sfarsit imi da sa semnezlaughing Avand in vedere caligrafia de pe procesul verbal m-am trezit in fata situatiei de a-l pune sa traduca ce scrie.Cand am auzit ce aberatii a scris, fara sa comentez, am luat pixul si am scris "Nu sunt deacord cu constatarea" si semnez. Nea politistul, cand a vazut, a inceput cu amenintari, "ca ne mai vedem noi cucoana si lasa ca n-o sa rezolvati nimic cu asta, si o sa umblati sa va rugati de mine pentru anexa 2, Lasa, lasa"Si a incalecat pe masina cumparata de la buget si a plecat nervos nevoie mare ca nu i-au iesit cartile.Am contestat procesul verbal cu sentinta clara in favoarea mea. Si daca ar fi fost singurul caz.
13.1  RE: Acest domn politist nu este la prima abatere ! trimis de
( 6 mai 2010, 19:42:19
bai, TEFUT(EANULE), n-ai inteles deloc ideea. 90% din militieni sunt, intr-adevar, niste lichele. de-aia nici nu ma raportez la ei. iar comentariul pe care l-am scris mai sus se datoreaza tocmai faptului ca habar n-am cine-i tov. sg. Gherasim, dar l-am cunoscut indeajuns de bine pe istericul si ultra-prost crescutul (si la propriu si la figurat) D.P. alias Dodo.
asa ca las-o moale cu unele calitati ale lui d.p., care palesc in fata multelor defecte...
14.   Bravo domnule politist trimis de
( 6 mai 2010, 21:34:53
Prin faptul ca �si face bine treaba, d-l politist deranjeaza multe "personalitati" ca voi care scrieti numai prostii. Probabil ati dori politisti care sa va salute c�nd �ncalcati legea, cocalarilor prost crescuti ce sunteti. Felicitari d-le politist , am auzit numai lucruri bune despre tine, arde-i pe imbecili,tine-o tot asa.
14.1  RE: Bravo domnule politist trimis de
( 6 mai 2010, 22:39:51
Nota Bene:Imbecil si tembel e militianu'Dupa ce a studiat 6 luni cum se lipesc ciorapii de tavan vine si face pe interesantul.Ba,taranoiule la munca,nu la intins mana!!!
15.   Corect BREBRE trimis de
( 6 mai 2010, 22:37:30
Daca nu va convine cum sunteti tratati de domnii politisti ar trebui sa va mutati in alta tara. Sper ca acolo veti fi multumiti cand petreceti 24 de ore dupa gratii.
Auzi bre! Daca se ia in gura cu politistul, acesta din urma ar trebui sa-l pupe si sa-i ureze drum bun...of Doamne cat de proasta poate sa fie lumea asta...daca vreti sa traiti fara autoritati atunci mutativa in jungla si gata (poate va e mai bine).
15.1  RE: Corect BREBRE trimis de
( 6 mai 2010, 22:42:19
Ce-i asa de greu???Test IQ la toti militienii pe bune!!!Demonstrati ca sunteti mai buni ca cei de la Rosal!!!
16.   Aha, Jandarmul!? trimis de
( 7 mai 2010, 01:15:11
Pai cum sa mearga politia cand e condusa de jandarmi, pompieri, etc, numai de politisti nu!? Domnul e Jandarm.. A venit la politie si el ...Nu va place gandirea? Nici comportamentul? Asa e in camaraderie.. Tot timpul in jurul lor vad numai soldati...
17.   Accident cu un ziarist trimis de
( 7 mai 2010, 07:10:25
Citind articolele imi dau seama ca un sofer oprit in trafic nu a putut prezenta permisul si s-a aplicat legea. Pana aici nimic interesant. Mai aflu ca cineva a fost nemultumit ca a mai avut probleme cu el dar s-a demonstrat in instanta ca nu a avut dreptate. Dar de la aceste lucruri la acest scandal e vinovat ziarstul care insista sa demonstreze ceva si intra intr-un razboi care nu ii apartine.Pe cand domnule Paiu un articol in care un ziarist e implicat intr-un eveniment rutier sau intr-un scandal? Poate iti gasesti timp intre doua mese mocca pe la prefectura sau intre doua bairame ca stim ca esti cititor inrait de licori alese sa ne mai scrii si lucruri adevarate de prin teren nu asteptand comunicate de presa sau ponturi de razbunari cu care sa faci senzatii. In final cred ca cel mai sifonat va iesi autorul articolului care insista pe un caz care de fapt nu exista...dar asta e ceva normal la Monitorul de Suceava, adevaratele probleme ale sucevenilor nu setranspun in presa....cenzura
18.   Intrebare trimis de
( 7 mai 2010, 10:29:06
Citesc comentariile postate mai sus si constat faptul ca meserii ca cea de pompier , politist sau jandarm sunt luate in deradere. Acum ma intreb: toti cei care scriu comentarii sunt mari academicieni, profesori universitari, ingineri de renume sau poate doar telespectatori ai OTV-ului, soferi de maxi-taxi, taximetristi sau mici comercianti cu produse provenite de la Cernauti. Aduceti mereu atacuri adresate scolilor de politie urmate de catre reprezentantii legii dar ma intreb cati dintre voi ati terminat liceul. Ce liceu? Frustrarea e mare in Romania....e usor sa critici cand esti un NIMENI.
19.   Exista articol in lege trimis de
( 7 mai 2010, 10:35:02
care exprima expres ca agentul poate perchezitiona autovehicolul oprit daca acesta este suspect de mai multe aspecte, cum ar fi si refuzarea prezentarii tuturor documentelor justificative. de la acest articol la abuz este un pas f mic.cine poate stabili ca a fost abuz? seful lui care a luat spaga ca sa il angajeze sau sa ii acopere pilele cand au probleme? deci cand ajunge dosaru la sefu....papapa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei