Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


A.F.C., F.C. sau U.F.C? C.P.!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă miram în articolul de alaltăieri de faptul că până şi un sport nobil, ca snooker-ul, a fost atins de corupţie şi îl citam (fără a-l şi nominaliza, mea culpa, dar o fac acum) pe colegul Sorin Avram care mă lămurise încă de luni dimineaţă, la radio, cum stau lucrurile: „Ce te miră, mă? Păi nu la Kiev s-a-ntâmplat tărăşenia cu meciurile trucate? Nu vezi că tot ce-i bun şi frumos se spurcă atunci când ajunge în Est?”. Corect. Şi dramatic, în acelaşi timp. Faptul că ăia sunt şi ei coruptibili o demonstrează acest incredibil „caz Higgins”, ditamai campionul mondial, nu vreun prăpădit care rupe pluşul cu tacul. Numai că lor singuri nu le-ar fi trecut niciodată prin cap aşa o porcărie: trebuia ca snooker-ul să ajungă aici, în Est, pentru ca porcăria să se întâmple.

Ca să nu rămâneţi cumva cu falsa impresie că astea se petrec doar la ucraineni şi doar la snooker, să revenim pe pământ românesc şi la ceea ce ne interesează pe noi toţi: fotbalul. Aţi observat vâlvătaia care dă să facă scrum toxina numită Dinamo? Cu siguranţă. Aţi văzut ce sume se vehiculează pe post de datorii neachitate la Fisc, şi cum se vorbeşte de volatilizarea acestora printr-o nouă „inginerie” care este perfect sinonimă cu frauda fiscală? Fiţi atenţi: clubul Dinamo era un fel de societate, ceva cu „FC”, n-are importanţă. Ăsta s-a sustras de la plata obligaţiilor băneşti către stat, cu tupeul specific borfaşilor care îl conduceau (şi care îl conduc bine mersi şi acum): canci impozite, canci C.A.S., canci tot! Când datoriile au ajuns pe la vreo două milioane de euro, au lichidat nu datoria, ci denumirea! Adică „fosta” FC s-a schimbat în altceva: „A.F.C.” sau „U.F.C.” sau cum mă-sa i-o fi zis, n-are importanţă. Şi care şi-a văzut de treabă, nou-nouţă, mai curată şi mai uscată, că doar e patronată de ditamai Ministerul de Interne, ştiţi dv: instituţia aia care se ocupă de prinderea borfaşilor! La asemenea inginerii s-a dedat şi Copos în anii trecuţi, ba şi alţii, dacă nu cumva chiar toate cluburile de Divizia A, constituite într-o Mafie numită L.P.F.. La Rapid, din „F.C.” s-a făcut „U.F.C.”, şi gata treaba! Pentru toate aceste abrevieri, fie că le zice „A.S.”, „F.C.”, „A.F.C.” sau „U.F.C.” există şi o abreviere care le cuprinde pe toate: „C.P.”. Varianta extinsă este „Codul Penal”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A.F.C., F.C. sau U.F.C? C.P.!.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
A.F.C., F.C. sau U.F.C? C.P.!4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei