Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Luhan a promovat în Parlamentul European detectorul de cancer inventat de o româncă

Joi, 6 Mai 2010 (15:28:32)

Senzorul care detectează prezenţa cancerului în corpul uman, invenţia româncei Raluca - Ioana van Staden, care a câştigat, în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, Trofeul de Aur pentru „Cea Mai Bună Femeie Inventator", a fost promovat de europarlamentarul Petru Luhan în cadrul sesiunii de joi de la Bruxelles a Parlamentului European. În faţa celorlalţi europarlamentari, Luhan a declarat că „reuşite precum invenţia româncei Raluca-Ioana van Staden şi anume, un senzor care determina existenţa cancerului în corpul uman, la nivel molecular, direct din sânge, printr-o procedură simplă care durează mai puţin de 6 minute, trebuie să fie susţinute şi valorificate la maxim”. 
Europarlamentarul PD-L a precizat că a luat deja legătura cu Raluca - Ioana van Staden, oferindu-i acesteia sprijin pentru a găsi soluţiile prin care invenţia să poată fi valorificată atât în România, cât şi în celelalte state ale Uniunii Europene. 
De precizat că intervenţia lui Luhan în cadrul Parlamentului European a fost făcută în cadrul unei dezbateri ce a vizat propunerea de rezoluţie privind lupta împotriva cancerului: un parteneriat european. Petru Luhan a explicat că această propunere vine ca răspuns la iniţiativa Comisiei Europene de stabilire a unui Parteneriat european pentru lupta împotriva cancerului pe perioada 2009-2013, care are ca obiectiv reducerea cu 15% a cazurilor de cancer până în 2020.
„În ţările în care există o infrastructură dezvoltată a sănătăţii, cancerul poate fi diagnosticat şi tratat corespunzător, în timp ce în noile state membre există carenţe în sistemul medical. Trebuie intervenit la nivel european, în interesul cetăţenilor europeni, pentru a evita diferenţele mari de diagnostic şi tratament în statele membre UE. Conform unor statistici recente, în statele din sud-estul Europei probabilitatea ca un bărbat să moară de cancer este de două ori mai mare decât în cazul bărbaţilor din ţările nordice spre exemplu. Este nevoie de susţinere politică şi financiară pentru ca România să poată avea, în egală măsură cu ceilalţi europeni, acces la tratamente împotriva cancerului", a declarat europarlamentarul Petru Luhan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan a promovat în Parlamentul European detectorul de cancer inventat de o româncă.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Luhan a promovat în Parlamentul European detectorul de cancer inventat de o româncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei