Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2010 - Anul XV, nr. 92 (4383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Evoluţia economiei indică în mod clar că, fără reforme, România va ajunge în situaţia Greciei

Joi, 22 Aprilie 2010 (14:44:43)

Guvernul îşi menţine decizia de a continua să raţionalizeze şi să reducă nivelul cheltuielilor publice, deoarece evoluţia economiei începând cu 2008 indică în mod clar că, fără reforme, România va ajunge pe termen mediu în situaţia financiară dificilă a Greciei, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

Premierul a explicat, într-un discurs susţinut la prezentarea raportului Consiliului Concurenţei, că Guvernul este obligat de actuala situaţie economică să continue procesul de reformă, fără a accepta reduceri de taxe.

El a anunţat totodată că Executivul va elabora un Cod Social care va revizui întregul sistem de protecţie socială, "pentru încurajarea activităţii şi eliminarea formelor de sprijin al nemuncii", în condiţiile în care actualul sistem nu şi-a atins scopul, iar România înregistrează aproximativ 12 milioane de persoane asistate social într-o formă sau alta.

"Dacă se încurajează nemunca, nu vom rezista pe termen mediu şi lung. Obiectivul nu este de a menţine persoana cu mâna întinsă la stat toată viaţa, de a fi un permanent asistent social", a spus Boc.

Surse participante la discuţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi miniştri au declarat, marţi seara, agenţiei MEDIAFAX, că şeful statului a avertizat Guvernul că datele economice indică riscul ca deficitul bugetar să depăşească 7% din PIB în 2010 şi că reducerea cu 5% a costurilor de personal agreată cu FMI nu este suficientă, cerând astfel măsuri suplimentare, precum eliminarea oricăror excepţii de la impozitare.

Ţinta de deficit bugetar convenită cu Fondul Monetar Internaţional pentru acest an este 5,9% din PIB.

Preşedintele a avertizat că, potrivit datelor actuale, există riscul ca deficitul bugetar să depăşească 7% din PIB în acest an, dacă Guvernul se limitează la a reduce doar cu 5% cheltuielile de personal, conform înţelegerii cu FMI. El a cerut o reducere mai mare a cheltuielilor publice şi de personal, precum şi măsuri pentru extinderea bazei de impozitare, insistând pentru eliminarea oricăror excepţii de la plata impozitelor", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

A doua zi, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a afirmat că lărgirea bazei de impozitare este o necesitate, iar Ministerul Finanţelor va analiza posibilitatea extinderii acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Evoluţia economiei indică în mod clar că, fără reforme, România va ajunge în situaţia Greciei.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Evoluţia economiei indică în mod clar că, fără reforme, România va ajunge în situaţia Greciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei