Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2010 - Anul XV, nr. 82 (4373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD şi PRM au încheiat un Protocol de colaborare la nivelul Capitalei

Duminică, 11 Aprilie 2010 (15:13:49)

Preşedinţii organizaţiilor PSD şi PRM din Bucureşti, Marian Vanghelie, respectiv Codrin Ştefănescu, au semnat, duminică, un Protocol de colaborare la nivelul CGMB.

Protocolul semnat de Vanghelie şi Ştefănescu cuprinde zece obiective comune, printre care relansarea construirii de locuinţe sociale, majorarea bugetului alocat consolidării clădirilor supuse riscului seismic, achiziţionarea de mijloace de transport în comun fabricate în România, renegocierea contractului de concesiune cu Apa Nova, dacă societatea nu investeşte în extinderea reţelei de apă şi canalizare, soluţionarea problemei câinilor fără stăpân.

Cei doi au afirmat, într-o conferinţă de presă, că acest protocol ar putea fi baza pentru o viitoare colaborare la alegerile locale din 2012, dar şi la cele parlamentare.

Ştefănescu a anunţat, totodată, că PRM Bucureşti va susţine candidatura Lilianei Mincă în colegiul 19 pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti şi şi-a exprimat "regretul" că Teo Trandafir, candidatul PDL pentru acelaşi colegiu, "a ales să facă politică pentru un partid al cărui scop principal îl reprezintă înfometarea oamenilor".

Anterior semnării protocolului între cele două filiale, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, prezent la aceeaşi conferinţă, a rupt protocolul pe care PDL şi PRM îl semnaseră, în iunie 2009, pentru colaborare la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

"Am făcut o repetiţie acum câteva zile, acum este spectacolul de gală, rup acest protocol, care este original, un protocol care ne-a tras în jos pe noi ca partid şi pe baza căruia mafia regimului Băsescu a crezut că poate jefui în continuare Capitala, că poate defrişa în continuare parcurile bucureştene", a afirmat el.

Vadim a anunţat, totodată, că PRM retrage sprijinul politic consilierilor Victor Iovici, Nicu Stan şi Adrian Roşeţi.

Vanghelie a afirmat că protocolul semnat duminică va pune bazele şi pentru un eventual candidat la următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei, el evitând să precizeze dacă PSD şi PRM s-au gândit la un candidat comun.

Preşedintele PSD Bucureşti a acuzat "şantajul" PDL pentru a-şi asigura majoritatea în CGMB.

"Între Sorin Oprescu şi actualul consiliu şi Videanu şi fostul consiliu nu există nicio diferenţă, sunt la fel de corupţi şi de incapabili", a afirmat el.

În aceeaşi conferinţă, Corneliu Vadim Tudor a făcut mai multe afirmaţii critice la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a liderilor PDL.

"După acelaşi principiu pe care îl folosesc în Parlament, cei de la PDL, prin şantaj şi prin şpagă, vor să aibă majoritatea şi în Consiliul General. Dar după ce Băsescu va pierde puterea, şi vă garantez eu că va pierde puterea în acest an, vor fugi toţi, nu ca potârnichile (...) ci ca şobolanii. (...) Această gaşcă, pentru că nu pot numi PDL un partid, trebuie să dispară de pe scena politică şi le vom confisca şi averile. (...) ANI este o instituţie ilegală, asmuţiă de Băsescu, Blaga şi Videanu. Ei s-au întâlnit şi ieri, disperaţi că nu au ce să îmi facă. Arăt eu a om care să se sperie de nişte golani?", a afirmat Vadim.

El a mai declarat că "trei persoane" din Capitală ar "cotiza lunar la Videanu" cu suma de 1.2 milioane de euro "din şpăgi de la regii şi agenţi economici", iar omul de afaceri Costel Căşuneanu ar fi fost arestat pentru că ar fi refuzat să "cotizeze", aşa cum i s-a "propus" în urmă cu câteva luni, ca şi omului de afaceri Puiu Popoviciu care, a mai spus liderul PRM, i-ar fi dat 20 de milioane de euro lui Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PRM au încheiat un Protocol de colaborare la nivelul Capitalei.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD şi PRM au încheiat un Protocol de colaborare la nivelul Capitalei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei