Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2010 - Anul XV, nr. 82 (4373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PF Daniel trimite mesaje de condoleanţe Mitropolitului Poloniei şi preşedintelui interimar al ţării

Duminică, 11 Aprilie 2010 (14:41:00)

PF Daniel transmite un mesaj de condoleanţe Mitropolitului Poloniei şi preşedintelui interimar al ţării pentru moartea preşedintelui Lech Kaczynski şi a altor demnitari polonezi, inclusiv clerici ortodocşi, catolici şi protestanţi, printre care şi ÎPS Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnowka.

"Cu profundă tristeţe, am aflat de prăbuşirea, în apropierea oraşului Smolensk din vestul Rusiei, a aeronavei ce a dus la moartea tragica a Excelenţei Sale Lech Kaczynski, preşedintele Poloniei, şi a altor demnitari polonezi, inclusiv clerici ortodocşi, catolici şi protestanţi, printre care şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnówka, ierarh ortodox, general în cadrul Armatei Republicii Polonia. Acest tragic accident este cu atât mai trist cu cât delegaţia poloneză urma să participe la comemorarea a 70 de ani de la un alt moment dureros din istoria ţării sale şi anume masacrul a mii de soldaţi polonezi la Katyn, în timpul celui de al doilea război mondial", a spus Patriarhul român în scrisoarea de condoleanţe.

De asemenea, în numele ierarhilor, clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel a transmis condoleanţe şi s-a rugat pentru odihna în pace a sufletelor celor care au decedat şi pentru familiile celor care şi-au pierdut pe cei apropiaţi, arată Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Întâistătorul Bisericii Ortodoxe Române a transmis, de asemenea, preşedintelui interimar al Poloniei profunda sa compasiune şi condoleanţe întregului popor polonez pentru moartea tragică, în accidentul aviatic de lângă Smolensk, a preşedintelui Lech Kaczynski.

"Rugăm pe Hristos Domnul Cel Înviat să aşeze sufletele celor decedaţi în lumina Învierii Sale şi să consoleze familiile lor îndoliate. Cu profundă compasiune şi simpatie, † Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române", se mai spune în scrisoarea PF Daniel.

Catastrofa aeriană s-a produs sâmbătă dimineaţă în apropiere de Smolensk, la peste 400 de kilometri vest de Moscova. Toate cele 97 de persoane aflate la bordul avionului au murit, inclusiv preşedintele Kaczynski şi soţia acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PF Daniel trimite mesaje de condoleanţe Mitropolitului Poloniei şi preşedintelui interimar al ţării.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PF Daniel trimite mesaje de condoleanţe Mitropolitului Poloniei şi preşedintelui interimar al ţării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei