Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii veniţi acasă de Paşte au primit cafea şi ceai de la poliţiştii ungari, pentru a se odihni

Miercuri, 7 Aprilie 2010 (15:53:38)

Românii care se întorceau acasă de Paşte au fost opriţi de poliţiştii din Ungaria, în apropierea graniţei, care le-au oferit ceai şi cafea, pentru a-i determina să se odihnească puţin, în scopul evitării unor eventuale accidente cauzate de oboseala şoferilor, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Acţiunea a fost organizată în cadrul operaţiunii "Oglinda", derulată de poliţiştii din Bihor şi de cei din judeţul Hajdu-Bihar, în perioada 1-6 aprilie, în cele două judeţe, pentru siguranţa participanţilor la trafic pe perioada sărbătorilor pascale, prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii stradale.

Şeful Poliţiei Judeţene Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au fost constatate zeci de infracţiuni, însă scopul principal - prevenirea accidentelor rutiere - a fost atins, întrucât în perioada menţionată în cele două judeţe nu s-a produs niciun eveniment rutier grav.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Fekete Csaba, şeful Căpităniei de Poliţie Hajdu-Bihar, s-a declarat mulţumit de rezultate.

"De mai mulţi ani am constatat că, în perioada sărbătorilor, se înmulţesc accidentele provocate de românii care muncesc în străinătate", a explicat el.

Pentru a evita astfel de incidente, poliţiştii ungari au organizat o acţiune inedită, oprind în trafic maşinile cu numere străine care se îndreptau spre Punctul de Trecere a Frontierei Borş şi servindu-i pe şoferi cu cafea sau ceai.

"I-am obligat în acest fel să se odihnească puţin, înainte de a-şi continua drumul. S-au uitat ciudat pentru că, de obicei, erau opriţi doar pentru a fi verificaţi la acte ori amendaţi pentru abateri. Noi le-am explicat, însă, că dorim să ajungă întregi acasă de sărbători şi ne-au mulţumit", a declarat Fekete Csaba.

În Bihor, alături de poliţişti au fost implicaţi în operaţiune reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, jandarmi, reprezentanţi ai Serviciului pentru Imigrări, ai Gărzii Financiare, ai Registrului Auto Român, ai Autorităţii Rutiere Române, ai Secţiei Drumuri Naţionale, ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi ai Gărzii Naţionale de Mediu Bihor.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 74 de infracţiuni, din care 38 în flagrant, 23 de natură judiciară, nouă de natură economică şi alte 42 de infacţiuni diverse. Tototdată, au fost prinşi 55 de suspecţi de comiterea unor infracţiuni, doi fiind reţinuţi, şi au fost prinse patru persoane care erau urmărite naţional sau internaţional, deoarece se sustrăgeau executării unor pedepse cu închisoare.

În total, în cele şapte zile, poliţiştii bihoreni au dat 1.349 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 242.698 de lei, şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 14.670 de lei.

De asemenea, reprezentanţii ARR Bihor au dat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.000 de lei, iar cei ai SDN Oradea - amenzi în valoare de 10.000 de lei.

"Acţiuni în oglindă se vor organiza lunar, însă probabil nu de asemenea anvergură. Acţiuni care să implice o astfel de desfăşurare de forţe preconizăm pentru perioada concediilor, în vară", a conchis şeful Poliţiei Bihor, Adrian Bucur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii veniţi acasă de Paşte au primit cafea şi ceai de la poliţiştii ungari, pentru a se odihni.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii veniţi acasă de Paşte au primit cafea şi ceai de la poliţiştii ungari, pentru a se odihni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei