Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Poliţia unde e?

Răfuieli ca-n Bronx în faţa Gării Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cartierul Iţcani a devenit câmp deschis pentru reglările de conturi între găştile care-şi dispută supremaţia în zonă. Ultimul episod al acestui război s-a petrecut aseară, în faţa Gării Iţcani, iar în doar câteva zeci de secunde BMW-ul unui tânăr venit acolo pentru a lua un prieten a fost vandalizat complet.

 

Scenele de aseară par desprinse din filmele americane cu şmecheraşi de cartier. Lupta dintre grupările rivale a făcut şi victime colaterale, iar situaţia putea fi mult mai gravă dacă tânărul a cărui maşină a fost distrusă nu avea prezenţa de spirit s-o rupă la fugă. Totul s-a petrecut cu o viteză extraordinară, dar pentru Robert Morari clipele de aseară nu vor putea fi uitate prea curând.

Tânărul a povestit că a fost sunat de un prieten care locuieşte în cartierul Iţcani, care l-a rugat să vină să-i ia pe el şi pe încă doi tineri din zona gării, pentru a-i duce spre centrul oraşului.

„Am ajuns în faţa gării şi l-am văzut pe Bodo. Am coborât să vorbesc cu el şi am lăsat maşina cu motorul pornit. Din parc au sărit mai mulţi indivizi, cred că erau cel puţin şase-şapte, cu bâte, furci, topoare şi coase, care s-au repezit spre noi. De frică am abandonat maşina, am fugit pe lângă clădirea gării şi apoi pe calea ferată”, a mărturisit vizibil marcat de evenimente Robert Morari.

Nu a mai reuşit să-şi ia nimic din maşină, nici măcar telefonul, aşa că nu a putut suna la 112 pentru a cere ajutor. Nici nu a mai fost nevoie, pentru că agresorii au spart şi câteva geamuri din clădirea Gării Iţcani, iar apoi au dispărut.

Alertaţi de zgomote, poliţiştii au apărut rapid la locul incidentului, dar atacatorii erau deja plecaţi.

Întors la maşină după câteva minute, Robert Morari şi-a pus mâinile în cap. Din BMW-ul pe care l-a cumpărat în ianuarie şi pentru care a plătit 3.000 de euro aproape că s-a ales praful. Nici un geam nu a rămas întreg, oglinzile şi farurile au fost distruse, iar în mai multe locuri tabla era îndoită sau zgâriată. Din păcate, băiatul nu avea asigurare CASCO, astfel încât va fi nevoit să-şi repare maşina din propriul buzunar.

 

A căzut la mijloc din întâmplare

Robert Morari pare să fi fost victimă de conjunctură aseară. Întâmplarea a făcut ca el să fi ajuns în Gara Iţcani tocmai în momentul cel mai prost. „Bodo”, prietenul său, pe numele real Dumitru Sorinel Solomon, se află în conflict deschis de ani de zile cu familia Scripcariu. Aseară, „Bodo” a fost văzut la crâşma din parcul aflat în faţa Gării Iţcani, iar clanul Scripcariu a vrut să-i dea o lecţie. Din păcate pentru el, Robert Morari a ajuns chiar când clanul Scripcariu se adunase şi se pregătea să-l atace pe „Bodo”.

Poliţiştii au început aseară cercetările pentru a stabili cine sunt atacatorii, dar potrivit unor martori, printre cei care au distrus BMW-ul s-ar număra fraţii Dumitru Scripcariu, zis „Ivaşcu”, Marius Ilie Scripcariu, zis „Fărfăniţă”, Adrian Scripcariu, zis „Modi”, dar şi tatăl acestora, Vasile Scripcariu, zis „Ţurlai”.

 

Un episod sângeros a avut loc în februarie

Un alt conflict care s-a lăsat cu capete sparte a avut loc la mijlocul lunii februarie, în aceeaşi zonă.

Pe 19 februarie, în urma unei discuţii în contradictoriu care a avut loc în Restaurantul „Parc”, situat peste drum de Gara Iţcani, clanurile Scripcariu şi Solomon şi-au împărţit lovituri, şi doar faptul că poliţiştii au ajuns rapid a făcut să nu se înregistreze o încăierare generală. În acea zi, Vasile Alexandru Solomon, zis „Raţă”, a intrat în restaurant, unde i-a întâlnit pe fraţii Ilie Marius Scripcariu, zis „Fărfăniţă”, şi Dumitru Scripcariu, zis „Ivaşcu”. Discuţiile au degenerat rapid, „Ivaşcu” l-a lovit în zona capului pe „Raţă”, iar conflictul s-a mutat afară. Fiecare grupare şi-a chemat ajutoare, iar în scurt timp parcul din Gara Iţcani se umpluse de susţinători ai războinicilor. „Raţă” a ajuns atunci la spital cu leziuni la cap, dar nu a rămas internat.

La vremea respectivă s-a întocmit un dosar penal, dar situaţia este departe de rezolvare, dovadă că după numai şase săptămâni ura dintre cele două grupări a răbufnit din nou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răfuieli ca-n Bronx în faţa Gării Iţcani.
 Vizualizări articol: 18023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 15 voturi
Răfuieli ca-n Bronx în faţa Gării Iţcani3.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu se ia o masura cu gastile ??? trimis de
( 7 apr 2010, 13:33:50
eu zic ca ar trebui luata o masura cu gastile astea de " smecheri" ... NU mai poate omul sa mearga pe strada de frica gastilor de cartier,,, inainte se stia de frica.. dar acuma ..din pacate nu se stie.. POLITIA AR TREBUI SA ii aiba mai bine in vizor pe acesti indivizi. UNIi ii baga la inchisoare..altii ii scot de la inchisoare. DACA este vinovat sa stea la "RACOARE" ..
2.   Afara din oras cu ei trimis de
( 7 apr 2010, 13:38:10
Sa fie scosi afara din oras si sa li se de-a domiciliu obligatoriu intr-un ghetou unde sa se taie intre ei si sa ramana mai putini. Si asa nu contribuie cu nimic la dezvoltarea tarii. Primiesc papica de la cantina si alte ajutoare apoi se incaiera care are oua mai mari. Din pacate daca s-ar bate numai intre ei nu ar fi o problema dar ii agreseaza si pe alti oameni normali caree nu au nici o treaba cu ei. Aici e problema, trebuie facuta curatenie pentru ca daca nu se iau masuri ajungem precum in Craiova.
3.   Pai , sa fie ca peste prut trimis de
( 7 apr 2010, 14:12:12
pistoale la liber. asa a rezolvat republica moldova problema infractionalitatii (sau marea majoritate a problemei) de pe strada (rachetii) . marea majoritate au arme. are un ciuruc un pistol, dar daca persoana linsata scoate un trancan si mai mare ???? in felul acesta apare o frica si se reduce infractionalitatea pe strada. in 2-3-4 ani o sa fie asa si la noi. pt moment, trebuie permis pt arma de autoaparare. nu mi se pare echitabil, de vreme ce acea arma doar sperie sau creeaza leziuni subcutanate(bila de cauciuc).
4.   History trimis de
( 7 apr 2010, 16:10:17
Redactorul acestui articol a uitat sa mentioneze, sau nu s-a documentat destul, ca cele doua clanuri sunt rude intre ele. Cei din clanul Solomon sunt veri cu cei din clanul Scripcaru, si nu Scripcariu. Si atata timp cat sunt tigani nu au decat sa se omoare intre ei poate se mai curata Itcaniul de tigani. Toti cei mentionati in aceasta istorioara nu au mai mult de 6 luni de cand s-au intors de la inchisoare, asa ca... la mai multe scandaluri spre curatarea Itcaniului!
4.1  RE: History trimis de
( 7 apr 2010, 18:29:33
Bravos,HOMOSAPIENS!!!Sa-i ia naiba pe toti,si sa-si sparga capetele pana or ajunga la spitalul de nebuni.
5.   Suntem o tara de nimik...in asa hal am ajuns trimis de
( 7 apr 2010, 21:34:52
chestia e alta...in urma acestor conflicte raman urme ale distrugerilor,geamurile garii din itcani sunt varza..astea cine le plateste?va asigur ca nu cei implicati..au mai facut multe si nu au patit nimik......si macar daca ar crapa cativa ...dar ti ai gasit...distrug...scandal monstru si nimik...cateva zgaraieturi si atat...dau in cap...fac ei legea si politia nu ia nici o masura...pe bune chiar am ajuns o tara de rahat...scuzati expresia...dar asta e adevarul...cei cinstit trag toate ponoasele fara absolut nici o vina...
6.   ..... trimis de
( 7 apr 2010, 23:44:33
oare nu e posibil sa se dea o lege in care sa se dea pedeapsa capitala pentru tigani?(in exclusivitate):D:D
7.   GRESIT OBSERVAT ARTICOLUL trimis de
( 8 apr 2010, 00:03:10
geamul mic de la portiera spate din poza inca pare intreg!!happy
8.   ... trimis de
( 8 apr 2010, 01:25:02
Marcela ... mergi cu TPL-u de`acu !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei