Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi de peste 123.000 de lei în trenuri şi în gări, în perioada Paştelui

Miercuri, 7 Aprilie 2010 (13:55:52)

 Poliţiştii au dat amenzi în valoare de peste 123.000 de lei în urma unui control desfăşurat în prima săptămână a lunii aprilie, în gări şi trenuri, cea mai mare problemă fiind numărul imens - peste 2.000 - al călătorilor care circulau fără bilet.

Poliţiştii au urmărit combaterea tâlhăriilor, furturilor de bagaje, a furturilor din buzunare şi a altor "fapte antisociale", aplicând 590 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 312 pentru "fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice".

"Au fost depistaţi 2.039 de călători care circulau fraudulos, valoarea taxelor şi suprataxelor care le-au fost aplicate fiind de 34.075 de lei", se precizează într-un comunicat de miercuri al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cu ocazia controlului - la care au participat peste 1.400 de poliţişti ai Serviciului Transporturi, împreună cu alte forţe de ordine şi care a presupus razii în gări, în 2.168 de trenuri de călători şi 210 trenuri de marfă - au fost prinşi un urmărit general, 55 de cerşetori, 24 de vânzători ambulanţi şi 21 de minori lipsiţi de supraveghere şi au fost constatate 79 de infracţiuni economice sau judiciare.

"Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 123.945 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării a fost estimată la 1.526 de lei", se mai arată în comunicatul citat.

Printre cei găsiţi în neregulă de poliţişti cu ocazia acestei razii se numără doi arădeni care au fost prinşi cu 27 de metri de cablu de la instalaţiile aflate între gări. Aceştia au fost prinşi în timp ce încercau să vândă la un centru de colectare cablul furat de pe stâlpi şi vor fi cercetaţi pentru furt, distrugere şi "semnalizare falsă".

O altă situaţie prezentată de poliţişti este aceea a unui bistriţean care şi-a luat bilet de tren gratuit în baza unui permis de călătorie pe numele altei persoane, după ce a găsit întâmplător documentul.

"La controlul legitimaţiilor de călătorie efectuat în tren, suspectul şi-a declinat identitatea acestuia. Prejudiciul cauzat Regionalei de Transport Feroviar de Călători Cluj, în valoare de 35 de lei, a fost recuperat. Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de însuşirea bunului găsit, fals privind identitatea şi înşelăciune", scriu poliţiştii.

Un alt flagrant realizat în cadrul controlului l-a avut drept protagonist pe Gabriel U., de 39 de ani, din judeţul Giurgiu, care a fost surprins de poliţişti "după ce a tăiat 25 de puieţi de salcâm din liziera de protecţie a staţiei de cale ferată Comana".

"Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tăiere ilegală de puieţi din fondul forestier naţional", se precizează în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 123.000 de lei în trenuri şi în gări, în perioada Paştelui.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste 123.000 de lei în trenuri şi în gări, în perioada Paştelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei