Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cyber-criminalitate

Un afacerist sucevean, suspect într-o reţea anchetată de FBI şi Secret Service

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nu mai puţin de 101 percheziţii domiciliare au avut loc, în cursul zilei de ieri, pe raza a 13 judeţe din ţară, pentru destructurarea unor reţele specializate în săvârşirea de fraude informatice şi înşelăciuni pe site-urile de comerţ electronic, două dintre descinderile oamenilor legii vizând vila şi pensiunea unui afacerist originar din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Din informaţiile pe care le deţinem, respectivul afacerist ar fi plecat de mai bine de un an de zile în America.

Nu este exclus ca şi persoanele în grija cărora rămăsese pensiunea sau vila respectivului afacerist să fie pe lista suspecţilor.

Conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, structură care a dus la îndeplinire cele două percheziţii de la Câmpulung Moldovenesc, precum şi una pe raza municipiului Botoşani, a refuzat să ofere amănunte despre caz.

Cert e că din vila şi pensiunea afaceristului de la Câmpulung Moldovenesc au fost ridicate unităţi de calculator, hard-diskuri şi mai multe documente.

 

800 de victime. Prejudiciu - 800.000 de euro

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), acţiunea de ieri a vizat anihilarea a trei grupări specializate în licitaţii frauduloase pe internet, grupări formate din peste 250 de persoane, care acţionau în municipiul Bucureşti, în Vâlcea - Drăgăşani şi Teleorman – Alexandria, zone cunoscute cu potenţial criminogen deosebit în materia cyber-criminalităţii.

Misiunea de ieri a fost coordonată de procurorii DIICOT Vâlcea, cei care vor continua şi ancheta în acest caz în colaborare cu ofiţeri FBI şi Secret Service.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2006, cele trei grupări infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor state - Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul internetului.

„Până în prezent au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro”, se arată în comunicatul DIICOT.

 

Percheziţii şi în Cehia şi SUA

Pe lângă descinderile de la Câmpulung Moldovenesc, în cadrul acţiunii de ieri oamenii legii au spart uşi, la prima oră a dimineţii, la Bucureşti, Vâlcea, Teleorman, Timiş, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Botoşani, Bacău.
Peste 70 de persoane au fost săltate din aşternuturi şi duse la sediul DIICOT Vâlcea, acolo unde au avut loc audierile. O parte dintre aceste persoane au primit ordonanţe de reţinere şi şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei, urmând a fi duse, cel mai probabil, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Simultan cu acţiunea procurorilor DIICOT, au fost efectuate percheziţii domiciliare în Praga (Cehia) - zece, în Statele Unite ale Americii -şapte, fiind vizaţi alţi membri ai grupărilor infracţionale organizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un afacerist sucevean, suspect într-o reţea anchetată de FBI şi Secret Service.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 13 voturi
Un afacerist sucevean, suspect într-o reţea anchetată de FBI şi Secret Service3.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S.Rusu un gras prost trimis de
( 7 apr 2010, 23:29:02
Baiete esti atat de prost ca mai bine te-ai arunca intr-o fantana. secret Service are treaba cu paza presedintelui Americii si a personalului Casei Albe, nu sa cerceteze cu " desteptii politisti romani" fraude pe internet. Dintotdeauna ai scris numai tampenii si ai lins politaii in cur, cum dracu ai mai ajuns si tu ziarist dracu mai stie?!!!Oricum raman la ideea mea :esti un gras prost
2.   :)) trimis de
( 8 apr 2010, 09:31:53
esti gras Rusule?:)))))...bah VIKING are dreptate,o dai rau tot timpul si tare te mai guduri pe langa garda!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei