Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mărturiile schimbate şi neclare fac scenariu de film din dosarul de sechestrare al lui Becali

Miercuri, 7 Aprilie 2010 (20:08:02)

Din audierile de opt ore din dosarul de sechestrare de persoane se poate înţelege că bodyguarzii lui Becali au plecat din proprie iniţiativă după hoţi, s-au întâlnit cu nişte băieţi pe stradă care au vrut să vorbească personal cu finanţatorul şi în drum spre barul din Pipera au găsit maşina furată.

Dacă ar fi să fie refăcut firul întâmplărilor din 26 ianuarie 2009 pe baza declaraţiilor date, miercuri, în faţa instanţei supreme, iese un scenariu de film cu gangsteri balcanici, care se bat între ei fără să se cunoască, stau la masă şi beau cu duşmanul şi pleacă şi cu bani de taxi de la acesta.

Gigi Becali susţine că şi-a lăsat maşina cu cheile în contact în faţa barului, după care a constatat că limuzina a dispărut. Le-a spus acest lucru băieţilor din bar, râzând, pentru că nu era afectat de pierderea unei maşini de 100.000 de euro, iar aceştia, fără să fie angajaţii săi, ci doar din spirit civic, au pornit în căutarea maşinii.

Scenariul se derulează astfel: Cătălin Zmărăndescu pleacă cu un jeep Toyota neagră cu Mihai Mila la volan şi Ştefan Dumitraşcu, zis Amar, care îl sunase pe prietenul său, Dan Piticu, să-i ceară ajutorul. Dan Piticu, tocmai se întâlnise cu David Constantin Stan, la care avea datorii din vânzarea unei spălătorii de maşini.

Dan Piticu îi sună pe oamenii lui Becali şi le zice că a găsit maşina. Între timp, îşi dă întâlnire şi cu Davin Stan, care mai era în maşină cu Nicolae Tinel şi încă unul, iar de pe drum l-au cules şi pe Ştefan Mărgean.

După Toyota mai pleacă din bar alte două maşini.

Când Stan David ajunge la locul de întâlnire, în faţa Stadionului Dinamo, vede că-l aşteaptă trei maşini în loc de cea a lui Dan Piticu, drept pentru care nu opreşte, dar este prins de Toyota în care era Zmărădescu. După tamponare, care în funcţie de povestitor, este fie în portieră, fie în spate stânga sau drepta, se împrăştie cu toţii, Stan David crezând că este urmărit de oameni puşi de unchiul iubitei sale.

Când se aude strigat de Stefan Dumitraşcu, se opreşte, pentru că se cunoaşte cu acesta şi vrea să meargă personal la nea Gigi să-i spună că nu el i-a furat maşina. Pe drum, Amar recunoaşte maşina furată în parcare, lângă Circ.

Şi deşi se jură că nu a furat el maşina, David Stan aruncă cheia maşinii atunci când este alergat de Zmărădescu.

În acelaşi timp sunt prinşi Nicolae Tinel şi Ştefan Mărgean. Tinel spune că a fugit cât l-au ţinut picioarele, că doar nu era să stea să se gândească atunci când a văzut oameni înarmaţi ieşiti din unul dintre BMW-uri.

Marcel Popa îl împuşcă în picior de la o distanţă de patru metri. "Puteam să-i trag în gură, în cap, dar eu i-am tras în picior", s-a justificat Popa în faţa judecătorilor, deşi restul întâmplărilor nu şi le-a prea amintit.

Şi Tinel a fost dus la barul din Pipera, din perspectiva lui - "trântit ca o oaie în portbagaj", din cea a lui Popa - pe bancheta din spate, "puţin zgâriat la frunte".

Cel de-al treilea, Ştefan Mărgean, oboseşte fugind, se împiedică şi cade într-o baltă. Fiind prins, şi el spune că a mers de bunăvoie să vorbească cu Becali.

În bar erau aproximativ 40 de persoane care îşi vedeau de ale lor în timp ce Becali discuta cu cei trei.

Din întâmplare, la bar serveşte o cafea cu cola chiar un poliţist, agent principal de poliţie la IPJ Ilfov, care nu a vrut să-şi spună toate atribuţiile instanţei din cauză de secret de serviciu.

Presupuşii hoţi se oferă să-i dea în scris lui Gigi Becali că ei au furat maşina, însă, neştiind cum se formulează o declaraţie a fost solicitat ajutorul poliţistului, care, deşi nu era în uniformă, avea insigna la curea.

Tinel susţine că a scris la dictarea poliţistului, ceilalţi spun că au scris cu vorbele lor, ca să plece mai repede din bar, deşi au spus judecătorilor că nu s-au simţit sechestraţi şi nici nu-i ţinea nimeni să nu plece.

Finalul scenariului este fix declaraţia lui David Stan care a spus că într-un fel, indirect, procurorii i-au transmis că dacă nu depune mărturie că a fost sechestrat de Becali, va face 12 ani de închisoare.

În aceste condiţii, maşina nu a fost furată, ci mutată la câteva străzi mai încolo şi cu numerele schimbate, hoţii nu au furat, dar au dat declaraţii liberi, în faţa lui Becali, că au furat că să-i facă plăcerea, bodyguarzii i-au condus cu maşinile la bar, că oricum voiau să meargă acolo şi procurorii fac înţelegeri cu hoţii de maşini.

Însă în sistemul juridic românesc, procurorii nu dau condamnări şi sentinţe, ci doar propun în instanţă, aşa că varianta "înţelegerilor" este bună doar pentru filme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărturiile schimbate şi neclare fac scenariu de film din dosarul de sechestrare al lui Becali.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mărturiile schimbate şi neclare fac scenariu de film din dosarul de sechestrare al lui Becali5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei