Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fotbalul juvenil există!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din senin şi nu prea, totuşi neaşteptat de repede, numele lui Hagi s-a aflat iarăşi pe toate buzele. Şcoala de fotbal pe care a înfiinţat-o, aparent pompos numită Academie, a erupt realmente la o competiţie specifică, numită Mundialito. Copiii s-au oprit în sferturi, ca şi Hagi pe vremuri, pierzând semifinala tot la lovituri de departajare. Nu e deloc puţin, mai ales că eliminarea a însemnat o adevărată epopee, după cum am putut afla pe pagina de internet a Academiei. Până să ajungă în această fază, micii fotbalişti au zburdat literalmente, învingând în sunet de goluri şcoli mari de fotbal, cu tradiţie  şi ani de muncă în spate. Jucătorii reprezentativi ai echipei române au fost Ianis Hagi şi Nicu Cârnaţ, acesta din urmă obişnuind să ia caimacul la fiecare joc. Un vârf de atac care înscrie cu o frecvenţă nemaiîntâlnită de la junioratul lui Fernando Torres!

Paradoxal, înfrângerea din sferturi ar putea fi piatra de căpătâi a carierei fotbalistice pentru aceşti copii. Au avut 3-0 la pauză, s-au văzut egalaţi de nişte adversari neaşteptat de tenaci (ruşi!), pentru ca apoi ai noştri să se pună iarăşi pe treabă, reuşind ceea ce părea a fi golul victoriei, opera amintitului atacant minune, care îşi desăvârşise astfel hattrick-ul! Mai mult, în ultimul minut, Nicuşor a lovit bara, iar contraatacul ce a urmat le-a adus copiilor de la Spartak un corner. Ei bine, la această lovitură de colţ, portarul advers a fost cel care a reuşit golul egalizator!!

S-a trecut direct la seria de 3 lovituri de departajare, însă Hagi cel mic şi încă un coleg n-au izbutit să-şi revină din şoc şi n-au nimerit cadrul porţii... Dar acest eşec, aşa cum spuneam, se poate converti în multe reuşite viitoare. Este o primă treaptă obligatorie în devenire, cu cât mai abruptă, cu atât mai însemnată.

Cât despre Gică Hagi, să nu-l exilăm deja la juniori. Menirea lui este tot în fotbalul mare, dar creşte şi el odată cu copiii săi. Până atunci, toată stima pentru iniţiativă şi râvnă. Copiii au nevoie de modele, iar în fotbal Hagi este acad. dr. fotbalist!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul juvenil există!.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fotbalul juvenil există!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei