Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele a semnat decretele de reînvestire ale lui Codruţ Olaru şi Gabriela Scutea

Joi, 25 Martie 2010 (15:32:49)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele de reînvestire a lui Codruţ Olaru în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a Gabrielei Scutea în funcţia de adjunct al procurorului general al României.

Anunţul în acest sens a fost făcut printr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, joi, când Secţia pentru procurori a CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, şi reînvestirea lui Marius Iacob în funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului instanţei supreme.

În 25 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, reînvestirea în funcţie a procurorilor Codruţ Olaru la conducerea DIICOT şi a Gabrielei Scutea ca adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Adjunctul procurorului general, Gabriela Scutea, afirma, după audierea sa din plen, că principala ei realizare este dialogul cu angajaţii din Parchetul instanţei supreme, dar şi cu cei de la parchetele curţilor de apel din teritoriu, precum şi implicarea sa în atragerea proiectelor cu finanţare Phare, realizând 17 proiecte în trei ani, în valoare de nouă milioane de euro, ceea ce a fost un început foarte bun.

Codruţ Olaru a declarat că priorităţile sale sunt consolidarea instituţională a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care însă nu se poate realiza fără existenţa unei legi organice de organizare şi funcţionare a structurii, precum şi combaterea infracţiunilor de violenţă cu arme de foc şi a criminalităţii informatice.

În timpul audierii sale în Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Codruţ Olaru a afirmat că în cei trei ani de când condus structura s-a înregistrat o rată a achitărilor de 0,014 la sută, arătând că din 2.000 de inculpaţi în cazurile instrumentate de DIICOT, aproximativ 1.100 au fost arestaţi preventiv.

De asemenea, Olaru a subliniat creşterea valorii de droguri confiscate, de la trei milioane de euro în 2006 la 166 de milioane de euro în 2009.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a înaintat, în 18 februarie, spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii propunerile pentru reînvestirea în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Scutea, respectiv a lui Codruţ Olaru pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT).

Conform legii, procurorul general al României, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Mandatul Gabrielei Scutea a expirat, ea fiind numită în februarie 2007 ca adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un mandat de trei ani. Astfel, ea a fost delegată până la semnarea decretului de către preşedintele Traian Băsescu.

În 20 ianuarie 2010, procurorul general, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Codruţ Olaru în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, după ce mandatul său a expirat în 11 ianuarie, şeful Ministerului Public propunându-l ministrului Justiţiei pentru un nou mandat.

Codruţ Olaru a fost şi el delegat în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) începând din 12 ianuarie.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, declara la începutul anului că eficienţa structurii sub coordonarea lui Codruţ Olaru, dar şi experienţa managerială a acestuia a determinat-o să îl propună pentru un nou mandat la conducerea DIICOT.

Codruţa Kovesi spunea că a propus ministrului Justiţiei reînvestirea în funcţia de şef al DIICOT a procurorului Codruţ Olaru, în mandatul căruia instituţia a înregistrat, în ultimul an, succese în "cazuri istorice".

Pe de altă parte, Gabriela Scutea şi-a îndeplinit cu succes mandatul, Codruţa Kovesi propunând-o pentru reînvestire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele a semnat decretele de reînvestire ale lui Codruţ Olaru şi Gabriela Scutea.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele a semnat decretele de reînvestire ale lui Codruţ Olaru şi Gabriela Scutea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei