Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a promulgat legea de ratificare a Acordului de garanţie pentru împrumutul Ford la BEI

Joi, 25 Martie 2010 (14:53:19)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de promulgare a Legii pentru ratificarea Acordului de garanţie dintre România şi Banca Europeană de Investiţii privind garantarea în proporţie de 80% a contractului de finanţare dintre BEI şi Ford România, în valoare de 400 de milioane de euro.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Acordul de garanţie dintre România şi Banca Europeană de Investiţii a fost semnat la Bucureşti la 21 ianuarie 2010. Acesta se referă la garantarea în proporţie de 80% a obligaţiilor aferente Contractului de finanţare dintre Banca Europeană de Investiţii şi S.C. Ford România S.A. în valoare de 400.000.000 euro pentru modernizarea fabricii de automobile de la Craiova.

Senatul, Camera cu competenţă decizională, a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, legea de ratificare a Acordului de garanţie. Actul normativ fusese aprobat şi de Camera Deputaţilor, în 17 martie, cu 256 voturi "pentru" şi 3 abţineri.

Preşedintele Traian Băsescu amintea, la consultările din 15 martie de la Cotroceni, de acest proiect de lege, aflat la acel moment în Parlament. "Suntem singura ţară care a rămas consecventă pe Nabucco şi avem acordul la ratificare în Parlament şi am rămas ultima ţară dintre semnatarii acordului care nu a ratificat acest acord. Cred că avem o dificultate politică deja la nivel european. Nu în ultimul rând, garanţia pentru Ford. Este legea în Parlament. Ford la Craiova trebuie să înceapă producţia sau pregătirea pentru producţia unui nou model. Faptul că nu dăm drumul la garanţie dă peste cap programul de pregătire pentru intrare în fabricaţie", a spus atunci Băsescu.

Preşedintele Ford România, Dionisio Campos, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că banii din împrumutul BEI, care vor fi accesaţi până la sfârşitul primului trimestru al acestui an, vor fi folosiţi pentru dezvoltarea fabricii de la Craiova. El a afirmat că investiţia Ford de la Craiova decurge conform calendarului stabilit.

În luna ianuarie, reprezentanţii Guvernului României, ai companiei Ford şi cei ai BEI au semnat, la Bucureşti, acordul de garanţie de stat pentru un împrumut de 400 milioane de euro, bani care urmează să fie investiţi în dezvoltarea fabricii de la Craiova.

Banca Europeană de Investiţii va acorda companiei Ford România un împrumut în sumă de 400 milioane de euro destinat confinanţării unui proiect de dezvoltare a unui motor cu emisii reduse de dioxid de carbon şi producţiei ulterioare la uzina din Craiova.

Guvernul a decis să acorde Ford garanţii de 320 de milioane de euro, care acoperă 80% din acest credit, iar garanţia a fost autorizată, în luna noiembrie, de către Comisia Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a promulgat legea de ratificare a Acordului de garanţie pentru împrumutul Ford la BEI.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a promulgat legea de ratificare a Acordului de garanţie pentru împrumutul Ford la BEI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei