Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Dacă acum scăpăm de sub control cheltuielile publice, ne vom agrava viitorul

Joi, 25 Martie 2010 (17:18:46)

Premierul Emil Boc a avertizat, joi, că dacă Guvernul va scăpa de sub control cheltuielile publice se va "agrava viitorul" României, afirmând că în momentul de faţă el trebuie să fie "sindicalistul celor 22 de milioane de români" şi să se gândească la ce este bine pentru întreaga populaţie.

Boc a declarat, la Grădiniţa "Albă ca Zăpada" din Cluj-Napoca, faptul că măsurile trebuie luate "pentru a salva ceea ce s-a întâmplat bun în ultimul an", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă acum scăpăm de sub control cheltuielile publice, ne vom agrava viitorul. Acum trebuie să fiu sindicalistul celor 22 de milioane de români şi să mă gândesc la ce e bine pentru noi toţi", a afirmat Boc.

Acesta a precizat că ar putea fi îngăduitor şi să spună că va majora salariile profesorilor cu 33 la sută sau cu 50 la sută, dar aceasta nu va face "decât să închidă România din punct de vedere economic pe termen mediu şi lung".

"Ştiu însă că dacă facem ce trebuie azi şi e aspru ceea ce facem cu prezentul, dar corect cu viitorul, putem spera ca în anii următori să avem creşteri salariale care să se regăsească în buzunarele noastre. Dacă nu facem ce trebuie şi vrem să fim populişti şi demagogi, atunci vom pune ţara pe butuci", a spus Boc.

Premierul a subliniat că, dacă Guvernul ar fi avut bani pentru majorarea cu 33 la sută a salariilor cadrelor didactice, banii s-ar fi dat, dar condiţiile economice actuale nu permit acest lucru.

"Economia României nu a crescut cu 33 la sută în ultimul an, ca să avem bani în plus. Este vorba de o sumă de 750 de milioane de euro, care ar trebui să fie în bugetul pe 2010 pentru a putea plăti majorările salariale. Economia României nu are acum bani pentru suplimentarea sumelor cerute", a declarat Boc.

El a menţionat că dacă ar avea un pix ar putea să decidă majorarea cu 33 la sută a salariilor cadrelor didactice, dar săptămâna viitoare sumele s-ar regăsi în inflaţie.

"Ce cumperi azi cu 10 lei, spătămâna viitoare vom cumpăra cu 20 de lei", a explicat Boc.

El a participat, joi după-amiază, la inagurarea Grădiniţei "Albă ca Zăpada" din Cluj-Napoca, alături de primarul Sorin Apostu. Ulterior, Boc va participa la inaugurarea unui showroom auto, al firmei RMB, al cărei adminstrator este fostul ministru de interne Ioan Rus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Dacă acum scăpăm de sub control cheltuielile publice, ne vom agrava viitorul.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Dacă acum scăpăm de sub control cheltuielile publice, ne vom agrava viitorul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei