Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI Dolj:Ducem la CEDO mii de dosare ale profesorilor ce au câştigat în instanţă majorări salariale

Joi, 25 Martie 2010 (15:55:23)

Liderul FSLI Dolj, Constantin Rada, a declarat, joi, la o întâlnire cu prefectul judeţului, Eugen Georgescu, că peste 4.000 de dosare ale profesorilor care au câştigat în instanţă majorarea salariilor vor depune acţiune la CEDO pentru a se aplica hotărârile judecătoreşti.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), filiala Dolj, a declarat că Guvernul nu "respectă" separaţia puterilor în stat, prin nepunerea în aplicare a unor hotărâri ale instanţelor prin care li se recunosc profesorilor majorările salariale cuprinse în Legea 221/2008 privind creşterile salariale care se acordă personalului din învăţământ.

"Considerăm că cea mai dură problemă este acea că Guvernul nu respectă principiul separaţiei puterilor în stat. Noi am câştigat în instanţă aplicarea Legii 221/2008. Din păcate, Guvernul, în loc să dea dispoziţie să fie pusă în aplicare, vine cu o ordonanţă de urgenţă şi amână la plată pentru trei ani de acum înainte aceste drepturi", a declarat Constantin Rada.

Liderul de sindicat a afirmat că PSD şi PDL au câştigat alegerile parlamentare din 2008 promiţând aplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor.

Potrivit acestuia, hotărârile judecătoreşti nepuse în aplicare vor ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

"Nu ne găsim dreptatea în România, aşa că vă rog să transmiteţi celor de la Guvern că am hotărât să ne adresăm celor de la CEDO. Vom duce 4.000 de dosare la CEDO şi probabil ne vor da dreptate pentru că în tot ce am întreprins nu am cerut decât respectarea legii”, a adăugat liderul sindical.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, la rândul său, că va prezenta Guvernului lista cu revendicările dascălilor, susţinând că Executivul nu a anulat drepturile băneşti care le revin profesorilor, ci doar a amânat la plată achitarea acestora din cauza crizei economice.

"Instanţa de judecată v-a stabilit un drept, iar Guvernul nu vi l-a anulat. Dreptul dumneavoastră există, este un drept potenţial, iar el se acordă în funcţie de situaţia financiară a ţării. Dacă dumneavoastră doriţi să aducem în faliment România pentru plata unor drepturi salariale, este treaba dumneavoastră", a afirmat Eugen Georgescu.

Aproximativ 200 de cadre didactice membre ale FSLI protestează, joi, pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din municipiul Craiova, faţă de actele normative adoptate de Guvern privind reducerea cu 15.000 a posturilor din învăţământ şi faţă de neaplicarea legii privind majorarea salariilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI Dolj:Ducem la CEDO mii de dosare ale profesorilor ce au câştigat în instanţă majorări salariale.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI Dolj:Ducem la CEDO mii de dosare ale profesorilor ce au câştigat în instanţă majorări salariale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei