Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul pregăteşte impozitarea terenurilor pe care sunt construite clădiri

Joi, 25 Martie 2010 (13:54:08)

Guvernul intenţionează să impoziteze şi terenurile acoperite de clădiri, prin eliminarea din Codul Fiscal a prevederii care stabileşte că aceste suprafeţe sunt scutite de impozit, măsură cu un impact financiar neglijabil pentru contribuabili, dar semnificativ la nivel naţional pentru bugetul de stat

Eliminarea scutirii de impozit este prevăzută într-un proiect de lucru al Guvernului care modifică Codul Fiscal.

Documentul, obţinut de MEDIAFAX, include o serie de modificări la forma actuală a Codului Fiscal, printre care şi abrogarea literei "a" la articolul 257.

Articolul 257 al Codului Fiscal stabileşte bunurile pentru care nu se datorează în prezent impozit pe teren, iar la litera care urmează să fie abrogată se arată că din această categorie face parte şi terenul aferent unei clădiri, pentru suprafaţa de teren care este acoperită de o clădire.

Contactat de MEDIAFAX, Niculae Done, senior tax partner la compania de consultanţă fiscală şi audit KPMG, a arătat că proiectul pregătit de Guvern indică intenţia unei noi impozitări.

"Este vorba de o propunere de impozitare făcută de Guvern. Zilele acestea se discută proiectul la Ministerul Finanţelor împreună cu consultanţi şi oameni de afaceri", a declarat Niculae Done.

Avocatul Gabriel Biriş, partener al firmei de avocatură Biriş&Goran, a explicat la rândul său, pentru MEDIAFAX, că, de exemplu, pentru un bloc cu o amprentă de 600 metri pătraţi amplasat pe un teren de 1.000 metri pătraţi se plăteşte în prezent impozit doar pentru diferenţa de 400 metri pătraţi, în cotă-parte pentru proprietari, dar că modificarea pregătită de Guvern va lărgi baza impozabilă cu suma aferentă amprentei tuturor clădirilor din ţară.

"Această prevedere introduce în sfera impozitului pe teren şi terenurile de sub clădire. Impactul asupra contribuabilului va fi unul neglijabil, ţinând cont de nivelul scăzut al impozitului pe teren, dar la nivel naţional sumele colectate suplimentar pot fi semnificative, deoarece se introduce în sfera de aplicare practic suma amprentei tuturor clădirilor din România", a spus Biriş.

În prezent, impozitul pe teren se datorează pentru terenurile ocupate de orice fel de construcţii care nu sunt de natura clădirilor, precum alei, terenuri de sport, bazine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul pregăteşte impozitarea terenurilor pe care sunt construite clădiri.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul pregăteşte impozitarea terenurilor pe care sunt construite clădiri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei