Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Acuzaţiile la adresa mea din moţiunea PSD sunt "atacuri politicianiste total nefondate"

Luni, 22 Martie 2010 (18:51:29)

Ministrul Muncii Mihai Şeitan a declarat, luni, în plen, că acuzaţiile din moţiunea PSD îndreptată împotriva sa reprezintă "atacuri politicianiste total nefondate", arătând că, în mandatul său, a promovat eliminarea inechităţile din sistemul de pensii şi de asigurările sociale de stat.

Şeitan a afirmat, în Camera Deputaţilor, că, prin legile promovate de Ministerul Muncii, s-a urmărit "eliminarea privilegiilor şi a favoritismelor", iar acest lucru a deranjat, fapt demonstrat de depunerea moţiunii de către PSD.

Ministrul Muncii a arătat că a acţiunile ministerului şi Guvernului respectă promisiunile făcute românilor şi ţin cont de acordurile încheiate cu FMI, BM şi CE. "Am pus în aplicare programul de guvernare pe care Parlamentul l-a aprobat în decembrie 2009", a adăugat Şeitan.

El a spus că legea salarizării unice elimină discrepanţele între salariul cel mai mic şi cel mai mare din sectorul bugetar, precum şi diferenţele de salariu existente între diferite poziţii.

Potrivit lui Şeitan, atunci când a fost la guvernare, PSD a fost de acord cu eliminarea neregulilor privind salarizarea, iar acum se întoarce împotriva acestei legi.

El a arătat că s-a urmărit reducerea ponderii cheltuielilor cu salariile în PIB, dar acest lucru nu înseamnă reducerea nominală a salariilor.

"Aplicarea prevederilor legii salarizării unitare asigură majorarea a fondului de salarii din sectorul bugetar, în condiţiile menţinerii numărului de salariaţi", a spus Şeitan, adăugând că de această majorare va beneficia personalul cu salarii mici.

Conform ministrului Muncii, diminuarea veniturilor unor bugetari de la 1 ianuarie 2010 nu este cauzată de prevederile legii salarizării, ci de Curtea de Conturi, care a stabilit că unele sporuri sunt ilegale.

El a respins şi acuzaţiile din moţiune referitoare la pensii, arătând că, din calculele Ministerului Muncii şi a altor instituţii internaţionale, stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut ar duce la creşterea vertiginoasă a deficitului şi ar avea "efecte adverse devastatoare".

Şeitan a mai spus că sunt neîntemeiate criticile autorilor moţiunii referitoare la interzicerea cumulului salariului cu pensia, arătând că acest cumul este permis, cu condiţia ca pensia să fie mai mică sau egală cu salariul.

Ministrul Muncii a arătat că facilităţile de călătorie nu pot fi transformate într-o sumă de bani şi acest lucru s-a aplicat, până acum, din considerente electorale.

El a mai spus că, deşi sunt restricţii bugetare, s-a reuşit alocarea de fonduri pentru un număr de bilete de tratament aproximativ egal cu cel de anul trecut. Şeitan a respins şi acuzaţiile din moţiune referitoare la restrângerea dreptului la pensia de invaliditate, arătând că au fost luate măsuri pentru "'descurajarea pensionării de invaliditate abuzive" deoarece "o parte din pensiile acordate pe caz de invaliditate au avut la bază frauda".

Mihai Şeitan a respins şi acuzaţiile privind şomerii care sunt abandonaţi de Guvern, arătând că prioritatea Guvernului şi a Ministerului muncii este menţinerea ratei şomajului la nivel redus.

"Moţiunea are argumente nefondate şi reprezintă un atac politicianist", a conchis Şeitan.

Plenul Camerei Deputaţilor s-a reunit, luni după-amiază, pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de 52 de deputaţi PSD pe tema Muncii, intitulată "Şeitan, un tsunami PDL care înghite salariile, pensiile şi locurile de muncă ale românilor".

Moţiunea simplă, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

PNL a anunţat, luni, că deputaţii liberali vor vota în favoarea moţiunii simple depusă de PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Acuzaţiile la adresa mea din moţiunea PSD sunt "atacuri politicianiste total nefondate".
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Acuzaţiile la adresa mea din moţiunea PSD sunt "atacuri politicianiste total nefondate"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei