Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Nu am luat în PSD o decizie pentru nominalizarea la CC, vrem şi un reprezentant al opoziţiei

Luni, 22 Martie 2010 (14:28:46)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că Biroul Permanent ala partidului nu a discutat situaţia de la Curtea Constituţională, social-democraţii insistând însă ca unul din cei trei judecători ce trebuie numiţi să fie nominalizat de opoziţie.

Ponta a precizat că Biroul Permanent Naţional nu a discutat încă situaţia de la Curtea Constituţională, în condiţiile în care mandatele a trei judecători expiră în iunie.

"Vom participa la discuţiile politice cu celelalte forţe politice reprezentate în Parlament, pornind de la principiul care a fost respectat în ultimii douăzeci de ani, ca din cele trei numiri să existe cel puţin una şi din partea opoziţiei. Noi, cât am fost la putere, am respectat acest lucru şi în ultimele dăţi nu am făcut propuneri, au făcut UDMR şi PNL. Cred că o societate echilibrată trebuie să respecte regula ca un reprezentant să fie din partea opoziţiei", a afirmat Ponta.

PSD l-ar putea nominaliza pe Valer Dorneanu pentru unul dintre mandatele de judecător la Curtea Constituţională, în condiţiile în care trei dintre actualele mandate expiră în acest an, au declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

Manadatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului.

Preşedintele Curţii, Ioan Vida, are 63 de ani şi a fost numit la Curte de Camera Deputaţilor, în 2001, pentru un mandat de nouă ani, fiind propus de PD şi susţinut la acel moment şi de PDSR (actual PSD), PNL şi UDMR.

Nicolae Cochinescu, în vârstă de 69 de ani, a fost numit judecător de Senat în 2001, la propunerea PDSR, pentru un mandat de 9 ani.

Petre Lăzăroiu are 56 de ani şi a fost numit judecător al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu în 2008, pentru un mandat care expiră în 2010, întrucât el a preluat mandatul rămas vacant în urma decesului lui Petre Ninosu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Nu am luat în PSD o decizie pentru nominalizarea la CC, vrem şi un reprezentant al opoziţiei.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Nu am luat în PSD o decizie pentru nominalizarea la CC, vrem şi un reprezentant al opoziţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei