Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România este în urmă în ceea ce priveşte gradul de racordare la canalizare şi staţii de epurare

Luni, 22 Martie 2010 (15:43:53)

Doar 1,6 la sută dintre gospodăriile româneşti - fie private, fie sedii de firmă - au fost conectate, în 2009, la reţelele de canalizare, numărul acestora crescând de la 49,46% în 2008 la 52,06% în 2009, conform unor statistici date publicităţii, luni, de Administraţia Naţională "Apele Române".

Din punct de vedere al accesului la staţiile de epurare, doar 0,6 la sută dintre gospodăriile româneşti au fost racordate la astfel de instalaţii în 2009, procentul crescând de la 42,18 în 2008 la 42,78 la sfârşitul anului trecut.

Din totalul românilor care locuiesc în aşezări cu mai mult de 10.000 de locuitori, peste trei sferturi (78,45%) beneficiază de racordare la o reţea de canalizare.

Procentul celor racordaţi la canalizare din localităţile cu un număr de locuitori cuprins între două şi zece mii este însă mult mai mic, studiile arătând că el se cifrează la cota de 9,23.

Până la sfârşitul lui 2009 România nu reuşise să aibă nicio staţie de epurare municipală conformă cu directivele europene, întrucât nu există nicăieri în ţară un sistem de epurare cu treaptă terţiară pentru evacuarea azotului şi fosforului. Cele câteva zeci de staţii de epurare conforme, respectiv cu treapta a doua de purificare, deservesc doar localităţi mai mici de 10.000 de locuitori.

Din punct de vedere al conformării la directiva UE privind apele uzate, România ar trebui să aibă, la sfârşitul lui 2010, 60,8 la sută din totalul locuitorilor racordaţi la canalizare şi 50,5 la sută la staţiile de epurare, pentru ca, treptat, până la sfârşitul lui 2018, să existe canalizare şi staţie de epurare pentru fiecare gospodărie din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România este în urmă în ceea ce priveşte gradul de racordare la canalizare şi staţii de epurare.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România este în urmă în ceea ce priveşte gradul de racordare la canalizare şi staţii de epurare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei