Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru prima oară

Anchetatorii dublului asasinat de la Siret vor sta, mâine, faţă în faţă cu asasinul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Leonid Zaporojeţ, ucraineanul care le-a executat în stil mafiot pe Carmen (39 de ani) şi Raluca (6 ani) Hriţcu, va sta, mâine, pentru prima oară, faţă-n faţă cu anchetatorii dublului asasinat de la Siret.

Surse judiciare ne-au mărturisit că o echipă a anchetatorilor dublului asasinat de la Siret, condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, va pleca, mâine, în Ucraina, acolo unde vor începe audierile în acest terifiant caz, fără precedent în România.

Prin comisie rogatorie, anchetatorii români au primit dreptul de a asista la audierile ce vor fi făcute de către poliţişti şi procurori ucraineni.

 

Al doilea suspect, martor sau complice?

Sâmbătă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, a organizat o conferinţă de presă şi a anunţat că, săptămâna trecută, a fost identificat şi cel de-al doilea suspect, un anume Rezvan B., în vârstă de 28 de ani, tot cetăţean ucrainean.

Despre acesta, există date certe că ar fi fost în Siret, împreună cu Leonid Zaporojeţ, însă nu că ar fi participat efectiv la comiterea crimei, nefiind găsite urme care să-l plaseze în câmpul infracţional, aşa cum s-au găsit în cazul lui Zaporojeţ.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că există bănuiala că cei doi ucraineni ar fi venit la Siret, împreună cu alte persoane, cu o anumită cantitate de ţigări de contrabandă.

Dacă ucraineanul în vârstă de 28 de ani a fost sau nu complicele lui Zaporojeţ şi l-a ajutat pe acesta, chiar şi „stând de şase” în faţa blocului familie Hriţcu, urmează să se stabilească în zilele următoare.

Cert e că Rezvan B. ar putea fi un pion foarte important în acest dosar, anchetatorii vrând să-l folosească drept martor.
Din această cauză, anunţul făcut de chestorul principal Petru Tobă, cu identificarea şi a celui de-al doilea suspect, nu le-a picat prea bine anchetatorilor de la Suceava, care sperau să-l convingă pe ucrainean să depună mărturie.

De altfel, în timp ce anchetatorii suceveni dădeau din umeri când erau întrebaţi despre veridicitatea informaţiilor apărute în presa locală, care vorbeau despre reţinerea suspectului principal în Ucraina, la Bucureşti, mai marii Poliţiei şi Parchetului General anunţau conferinţă de presă despre acest caz.

 

Şeful Poliţiei Române: „Dublul omor a fost comis în scop de jaf”

În cadrul conferinţei de presă organizate, sâmbătă, de şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă a confirmat că Leonid Zaporojeţ a fost reţinut în Ucraina, precizând că ucraineanul a fost săltat, pe 11 martie a.c., de conaţionalii săi în uniformă pentru deţinere de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Şeful poliţiştilor din România a confirmat şi informaţiile apărute în exclusivitate în Monitorul de Suceava, potrivit cărora Zaporojeţ a fost prins de poliţiştii suceveni la o zi de la comiterea crimei, însă, în ziua următoare, a fost lăsat în libertate, fiind trimis în Ucraina.

Chestorul principal Petre Tobă a precizat că, în momentul în care Zaporojeţ a fost identificat de poliţie, anchetatorii nu aveau încă ADN-ul de pe tubul de cartuş găsit în apartamentul familiei Hriţcu, motiv pentru care nu aveau de unde să ştie că au pus mâna chiar pe criminalul care a îngrozit o ţară întreagă.

În acel moment, Leonid Zaporojeţ era doar un ucrainean care intrase fraudulos în România şi căruia, aşa cum cer procedurile, i s-a făcut dosar penal şi a fost predat, la vamă, autorităţilor ucrainene.

„Din datele de până acum a rezultat că dublul omor a fost comis în scop de jaf, ştiindu-se că victimele deţin la domiciliu sume mari de bani”, a subliniat şeful Poliţiei Române, adăugând că din apartamentul familiei Hriţcu a fost sustrasă suma de 14.000 de euro şi 2.000 de dolari americani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetatorii dublului asasinat de la Siret vor sta, mâine, faţă în faţă cu asasinul.
 Vizualizări articol: 5199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Anchetatorii dublului asasinat de la Siret vor sta, mâine, faţă în faţă cu asasinul3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Seful Politiei Rom�ne: trimis de
(22 mar 2010, 12:03:45
,,Dublul omor a fost comis �n scop de jaf" ; haha , ce gluma buna . ( si diana malos s-a spanzurat , asa-i ?? ) ******* nu prea aveti curaj sa spuneti motivul real al executiei . vine rusu' fix pt jaf. ca la el nu putea sa fure ceva , trebuia sa treaca granita .
2.   :| trimis de
(22 mar 2010, 12:06:21
despre traficul cu arme de la moldoveni/ukrainieni, nu scrieti nimic ??
3.   Inca odata trimis de
(22 mar 2010, 22:49:41
si mai fac si eu un apel cu ceea ce se intampla in Falticeni cu gastile astea..k sunt un grup de 10,15,20 d tampiti si fomisti..care isi fac d cap,bat oamenii pe str.asta seara iau au batut 2 pe faleza,aseara au talharit o femeie in scara blocului unde locuia...si politia roamana nu face nimic.MACAR VOI ZIARISTI AR TREBUI SA FACETI CEVA...UN APEL..CEVA..daca`i lasati asa o sa fie urat tare...o sa se ajunga prea departe si se va gasi un nebun si`o sa omoare vreo 2 idioti d aia si face puscarie pt nimic....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei