Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Greblă:În mod sigur, audierea lui Voicu la comisie va fi publică; Oricum, a cerut să vină cu avocaţi

Luni, 22 Martie 2010 (13:52:01)

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că audierea senatorului Cătălin Voicu va avea loc marţi, la ora 14.00, el apreciind că aceasta va fi publică, mai ales că senatorul a solicitat ca la comisie să fie însoţit de doi avocaţi.

Greblă a adăugat că Voicu a făcut şi o solicitare scrisă către comisie, în care a menţionat că doreşte ca audierea să fie făcută în prezenţa a doi dintre avocaţii săi.

"După părerea mea, în mod cert audierea va fi publică. Cel puţin în ce mă priveşte pe mine. Vom decide prin vot, dar nu văd niciun impediment, mai ales în condiţiile în care senatorul Voicu a insistat ca audierea să aibă loc în prezenţa a doi avocaţi, ceea ce înseamnă că este deja publică. În al doilea rând, având în vedere că transcripturi din probele de la dosarul DNA au ajuns deja în presă, ideea ca audierea să fie fără public, pentru a proteja ancheta procurorilor, nu se mai susţine", a afirmat Greblă.

El a precizat că membrii comisiei vor întocmi, cel mai probabil, marţi după-amiază, după audierea lui Voicu, raportul ce urmează să fie transmis Biroului Permanent şi plenului Senatului, care va decide, prin vot, dacă încuviinţează solicitarea DNA de arestare a senatorului PSD.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Senatul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului, acesta o aduce la cunoştinţă în şedinţă publică, după care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor.

Senatorii din Comisia juridică au desigilat, joi dimineaţă, cele două cutii de documente primite de la Ministerul Justiţiei, care conţin şi cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri. Cele două cutii conţin 11 volume, un referat al procurorilor, precum şi cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu.

Subiectele discuţiilor publicate vizează intervenţii pe lângă magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie, intervenţii la IGP, intenţia senatorului Voicu de a fi devenit, în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat prezidenţialele din 2009, ministru al Internelor, dorinţa acestuia privind arestarea lui Neculai Onţanu şi "întocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea.

Cătălin Voicu ar fi intervenit folosindu-şi influenţa asupra magistraţilor nu doar în cazurile lui Căşuneanu, Mazăre şi Locic, dar şi pentru Marian Oprişan, vicepreşedintele PSD Dolj Maria Schutz, judecaţi pentru corupţie, pentru soţia lui Miron Mitrea şi în cazul accidentului lui Ludovic Orban.

Senatorul PSD Cătălin Voicu s-a autosuspendat, duminică seară, din partid, a anunţat, luni, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greblă:În mod sigur, audierea lui Voicu la comisie va fi publică; Oricum, a cerut să vină cu avocaţi.
 Vizualizări articol: 332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greblă:În mod sigur, audierea lui Voicu la comisie va fi publică; Oricum, a cerut să vină cu avocaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei