Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pesimism

Nechifor: „România nu a atins pragul de jos al crizei financiare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

România nu a atins încă pragul de jos al crizei financiare, este de părere deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor. Social-democratul crede că perspectiva unui nou împrumut extern care să îndatoreze şi mai tare ţara este cât se poate de plauzibilă şi atrage atenţia asupra faptului că viitorul guvern va deconta „prostiile făcute de actuala guvernare”. „Contextul economic şi social atât de agravat, cu lumea ieşită în stradă, cu greve care sunt anunţate săptămânal, cu oameni nemulţumiţi, cu oameni care încep să atace la modul propriu persoana prim-ministrului, a devenit foarte presant pentru guvernanţi. Iată că ce spunea preşedintele Băsescu cu ceva vreme în urmă, că e nevoie de un nou împrumut, se adevereşte. În acest moment soluţia vine tot prin împrumut extern, dar mă tem că această acumulare de datorie publică externă după ani va reveni în sarcina noastră a tuturor şi mă tem că viitorul guvern, indiferent care va fi el, va fi cel care va deconta prostiile făcute de către actuala guvernare şi va plăti preţul scump al rambursării datoriei externe”, a declarat Nechifor.

Deputatul PSD de Suceava face un apel către guvernanţi să-şi aplece ochii şi urechile mai mult asupra nevoilor reale ale cetăţenilor şi să deschidă ţara spre exterior. „Să deschidă România nu doar către împrumuturi din zona financiară mondială, ci şi către investiţii din zona economică de afară, pentru că în ultima perioadă din păcate nu am mai avut nici o investiţie majoră în ţară, nici o companie importantă nu a mai venit în România pentru a face afaceri. Faptul că Guvernul este preocupat de cu totul altceva decât de a asigura o relaţie normală şi corectă cu investitorii se vede şi ne costă. Locurile de muncă în acest moment nu mai pot fi create doar de investitorii pe care-i avem în prezent, doar de firmele care mai fac cât de cât activitate economică”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „România nu a atins pragul de jos al crizei financiare”.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Nechifor: „România nu a atins pragul de jos al crizei financiare”2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Perfect adevarat! trimis de
(23 mar 2010, 05:57:59
Indiferent de ce spun statisticienii Guvernului - sau ai unor partide - Romania nu a ajuns inca la momentul culminant al recesiunii, fapt ce-l poate constata orice om de buna credinta.
Apropo: cat costa litrul de carburant auto, acum? Transformati in euro pretul afisat si dupa aia va rog sa incercati orice comparatie doriti pe tema costului vietii la noi fata de cei din Vest.
Referitor la investitiiile preconizate: cele nu stiu cate zeci de mii de case pentru specialistii de la tara sunt praf propagandistic, nu aduc niciun leu plusvaloare, nu rezolva nici problema stabilizarii acelor specialisti si nu-si vor atinge nici scopul electoral urmarit pentru anul 2012. In loc sa dirijeze cat mai mult spre modernizarea si dezvoltarea retelelor de transport - element esential pentru dezvoltarea economica - Guvernul isi permite acum sa cheltuie pe aceste "obiective sociale" care, veti vedea, sunt total neavenite in acest moment si acest mod - exclusiv din bugetul centralizat. Carul inaintea...
2.   Traim intr-o tara dementa... trimis de
(23 mar 2010, 08:29:09
Eu,de ceva vreme,locuiesc si muncesc,in afara Romaniei.De numai 3 ani.De cate ori revin acasa,constat cu groaza cat de tampite au fost guvernarile anterioare,cat de mare e coruptia,si cat de prost stam la capitolul civilizatie.Nici cu guvernarea aceasta nu e mai bine.Mi-i sila,de stilul romanesc de a face politica.Un Basescu care sta la masa cu Becali,un senator care crapa de gras ce e si care musteste de coruptie,mascarada pt a masca alte probleme... Dragii mei,criza nu s-a incheiat,si nu o sa se incheie,atata vreme cat gandim "romaneste".Mereu va citesc ziarele,de aici de unde sunt.Nu sunt nostalgic.Va compatimesc,ca nu sunte-ti la fel de norocosi ca mine,si ca va platiti taxe la un stat care nu se mai gandeste la viitorul vostru.Criza... E inca din 1989... Nu uitati.
2.1  RE: Traim intr-o tara dementa... trimis de
(23 mar 2010, 11:48:12
Pai da, ca acolo unde esti, si acolo se fura. Diferenta e ca astia de la tine nu sunt LACOMI! Poate ca e specific naturii umane sa ia ceva, dar e complet specific naturii romanesti sa ia TOT! Sa fure cu sacu si sa nu lase nimic in urma!

"Bunicu bunicu, am vazut poze ca pe dealul ala erau paduri!
Taci ma buhnitzash p.w.l.a in gura ca am taiat tot!"

De si-ar pune intrebarea asta. Nici nu te mira ca fii smekerilor ies cu mertzane de 450CP de oe drum. Pt ca sunt produsul slabiciunii parintililor lor!

Cu cat mai inculti sunt cei ce ne conduc, cu atat de inculti vor fi si cei de pe urma.. In final, va urez SUCCESURI multe!
2.2  RE: Traim intr-o tara dementa... trimis de
(23 mar 2010, 11:49:55
Oups, am uitat un i. "Fiii" smecherilor...hee hee (ma molipsesc de la premier)
3.   Motivatie trimis de
(24 mar 2010, 01:01:53
Poate cineva sa explice pe baze reale motivul scumpirii carburantilor din ultimul timp cu mai mult de 20-25%?Motivatia cu pretul barilului nu tine:e constant aproape de un an 78-80 $ barilul!S-a scumpit cumva la fel si in restul tarilor europene sau in lume?Sau a crescut la noi nivelul cererii in asa hal datorita cresterii productivitatii si a veniturilor?Parca nu prea as crede nimic din toate astea!Mai degraba suspectez o supraimpozitare a statului,care nu mai stie de unde sa smulga bani la buget!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei