Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Birourile Permanente au amânat constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei

Luni, 22 Martie 2010 (17:52:29)

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au amânat, luni, decizia referitoare la constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Sursele din BP participante la şedinţă au menţionat că decizia în acest sens a fost amânată pentru următoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite. Aceleaşi surse au menţionat că liderii de grupuri parlamentare urmează să se întâlnească marţi după-amiază pentru negocieri privind componenţa comisiei.

La finalul şedinţei, secretarul Camerei Deputaţilor Sever Voinescu (PDL) a declarat că înfiinţarea Comisiei comune a Parlamentului pentru elaborarea propunerii de revizuire a Constituţiei a fost amânată, luni, de Birourile Permanente ale celor două Camere.

Voinescu a precizat că asupra propunerii PDL de înfiinţare a Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei au existat, în Birourile Permanente comune, "discuţii ample", inclusiv "păreri politice" împotriva solicitării PDL.

El nu a oferit amănunte despre eventualele opinii contrare constituirii acestei comisii.

Voinescu a precizat că liderii grupurilor parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor se vor întâlni marţi, la ora 14.00, pentru a negocia textul unei eventuale hotărâri a plenului comun privind înfiinţarea comisiei.

El a adăugat că, în cazul în care liderii grupurilor parlamentare vor ajunge, marţi, la un acord, propunerea de înfiinţare a Comisiei de revizuire a Constituţiei va figura pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri.

Surse din Birourile Permanente au declarat, ulterior şedinţei, că PSD şi PNL au avut obiecţii faţă de fondul propunerii PDL de înfiinţare a comisiei, arătând că democrat-liberalii au venit cu acelaşi text de propunere ca varianta respinsă la ultima şedinţă a celor două Birouri reunite.

Aceleaşi surse au menţionat că în propunerea PDL figurau, ca principii de activitate a Comisiei de revizurie a Constituţiei, cele două subiecte supuse referendumului din 22 noiembrie, liberalii şi social-democraţii optând pentru o listă mai amplă a subiectelor de discutat în vederea modificării Constituţiei.

Un alt subiect care a divizat partidele de la guvernare de cele aflate în opoziţie a fost propunerea ca grupul parlamentarilor independenţi să fie reprezentat în comisia de revizuire, propunere susţinută de PDL şi respinsă de PSD şi PNL, au mai arătat sursele menţionate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că deputaţii şi senatorii s-ar putea reuni, luni după-amiază, în şedinţă comună, pentru a discuta punctele restante de la ultimele reuniuni comune, inclusiv despre Comisia de revizuire a Constituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Birourile Permanente au amânat constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Birourile Permanente au amânat constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei