Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cozmâncă spune că sâmbătă ar putea fi anunţată conducerea interimară a unui nou partid de stânga

Miercuri, 17 Februarie 2010 (14:52:05)

Fostul social-democrat Octav Cozmâncă a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că este posibil ca sâmbătă să fie anunţate persoanele care vor face parte din conducerea interimară a unui viitor partid de stânga.

Potrivit lui Cozmâncă, este posibil ca sâmbătă (n.r. - când are loc Congresul PSD) să fie anunţat, oficial, Comitetul interimar de coordonare pentru pregătirea, organizarea şi funcţionarea "unui partid de stânga autentică".

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a transmis, la sfârşitul lunii ianuarie, o scrisoare conducerii PSD, în care arată că partidul se îndreaptă spre un dezastru total, iar "grupul Geoană" l-a dus de la poziţia de lider la un partid de mâna a doua şi cere celor vinovaţi de situaţie să demisioneze.

În scrisoare el arăta că, din păcate, PSD nu mai este un partid de stânga sau centru-stânga, cum pretind unii ideologi ai formaţiunii politice, pentru că este condus de oameni cu concepţii şi mentalităţi de dreapta, pentru că foarte mulţi dintre liderii centrali şi locali ai PSD au, în dispreţul omului de rând, averi colosale de milioane de euro în ţară sau în străinătate.

Totodată, el menţiona că, în condiţiile în care PSD nu mai este un partid de centru-stânga şi cu atât mai mult nu a fost niciodată un partid de stânga, este necesară apariţia pe eşichierul politic românesc a unei mişcări naţionale, autentice de stânga şi, implicit, crearea unui partid politic - Alianţa Naţională a Stângii Democrate (ANSD).

El precizează că acest partid - ANSD - va cuprinde în rândurile sale toate categoriile de cetăţeni şi va fi o alternativă viabilă la actuala situaţie politică, economică, socială, instituţională şi morală a României şi va repune ţara, împreună cu forţele responsabile din societatea românească, pe direcţia dorită de cetăţenii săi întrucât peste 80 la sută dintre români cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar populaţia o duce din ce în ce mai greu.

"ANSD va colabora activ, cu bună credinţă, cu toate forţele sănătoase ale societăţii, cu partidele politice parlamentare şi neparlamentare, cu sindicatele şi patronatele, cu societatea civilă din ţară, cu mişcarea de stânga din Europa", sublinia Octav Cozmâncă.

Fostul lider social-democrat arăta, în 20 septembrie 2009, în scrisoarea deschisă prin care anunţa că se autosuspendă din PSD, că intenţionează să constituie o Alianţă de stânga în situaţia în care PSD nu va redeveni cea mai importantă forţă politică din România.

El îşi exprima convingerea că o alianţă democratică de stânga va asigura şanse reale şi va acorda respectul meritat tuturor oamenilor acestei ţări.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozmâncă spune că sâmbătă ar putea fi anunţată conducerea interimară a unui nou partid de stânga.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cozmâncă spune că sâmbătă ar putea fi anunţată conducerea interimară a unui nou partid de stânga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei