Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AMR: Noua lege a sistemului unitar de pensii, o bulversare juridică

Vineri, 29 Ianuarie 2010 (15:12:42)

Liderul Asociaţiai Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, a afirmat, vineri, după întâlnirea de la CSM pe proiectul Legii unice de salarizare, că lipsesc reguli de bază în actul normativ, care, în opinia sa, este o bulversare juridică a unor principii simple de drept.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a adresat asociaţiilor profesionale şi organizaţiilor sindicale ale personalului auxiliar invitaţia de a participa vineri, la sediul CSM pentru a elabora un punct de vedere comun asupra conţinutului proiectului Legii sistemului unitar de pensii.

"E practic este o bulversare juridică a unor principii simple de drept care au statut internaţional încetăţenit chiar de sute de ani. Sunt nişte reguli simple de drept pe care trebuie să le aplicăm, mereu aceleaşi, pentru că ele fac patrimoniu comun, universal, al unei stabilităţi legislative şi al unui echilibru social. Dacă noi nu ne putem raporta la ele, şi cu fiecare guvernare dreptul principiului de drept îşi schimbă structura, scheletul pe care acroşează condiţiile specifice de la un moment dat, înseamnă că suntem într-o instabilitate legislativă şi cu impact asupra existenţei fiecăruia dintre noi şi într-o impredictibilitate cu care deja ne-am obişnuit", a spus judecătoarea Mona Pivniceru.

Totodată, ea a subliniată că nu s-au formulat încă concluzii pe marginea proiectului de lege, fiind o întâlnire "care pregăteşte terenul unei poziţii comune, pentru că vizează statutul puterii judecătoreşti, în special independenţa justiţiei".

În opinia preşedintei AMR, noua lege a sistemului unitar de pensii generează discriminări, fiind practic o continuare a legii unice de salarizare.

Întrebată despre posibilitatea ca Executivul să nu ia din nou în considerare magistraţilor, Mona Pivniceru a spus că speră să nu mai fie situaţia Legii unice de salarizare, asumată "după principiul tradiţional: câinii latră, caravana trece".

"Nu ne putem juca cu lucruri importante, serioase, cum ar fi nivelul de trai al unui om, statutul unei puteri în stat sau principiile asumate de România. Nu putem să ne ascundem sau să invocăm acorduri sau FMI, în condiţiile în care acestea nu au legătură cu problema decât cu propriile noastre angajamente. Când ne obligăm la ceva trebuie să fim responsabili şi să avem reprezentarea la ce anume ne-am obligat. Realizarea acelei obligaţii, executarea ei, nu înseamnă încălcarea oricărei reguli de drept", a arătat judecătoarea.

Consiliul Superior al Magistraturii susţine necesitatea adoptării unei poziţii comune, împreună cu asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor şi cu organizaţiile sindicale ale personalului auxiliar, faţă de reglementările proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice care vizează judecătorii, procurorii şi personalul auxiliar.

Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale la data de 26 ianuarie 2010, cu precizarea că până la data de 5 februarie 2010 pot fi trimise sugestii şi propuneri asupra textului acestuia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AMR: Noua lege a sistemului unitar de pensii, o bulversare juridică.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
AMR: Noua lege a sistemului unitar de pensii, o bulversare juridică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei