Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ IGSU: Numărul situaţiilor de urgenţă a crescut în 2009 cu 66 la sută faţă de anul precedent

Vineri, 29 Ianuarie 2010 (17:18:49)

Numărul situaţiilor de urgenţă la care au acţionat cadre al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a crescut, în anul 2009, cu 66 la sută faţă de anul precedent, majoritatea intervenţiilor referindu-se la asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare, arată bilanţul IGSU.

Bilanţul IGSU, prezentat vineri de şeful instituţiei, Vladimir Secară, arată că în anul 2009 au existat aproape 148.000 de situaţii de urgenţă gestionate de cadre ale instituţiei, anume peste 400 de cazuri pe zi.

Dintre acestea, 72 la sută au vizat acordarea de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare, 11 la sută au vizat incendii, iar şase la sută au fost legate de arderi necontrolate.

În 2009 au fost înregistrate, în medie, 43 de incendii pe zi, 38 dintre ele la locuinţe particulare, 28 la sută la anexele acestora, nouă la sută la mijloace de transport, iar şase la sută în industrie.

Majoritatea incendiilor a fost provocată de folosirea unor instalaţii sau echipamente electrice defecte sau improvizate, fumatul fără respectarea normelor, coşuri de fum defecte sau necurăţate, etc.

Totodată, în 2009 s-a înregistrat o creştere cu 18 la sută a incendiilor provocate intenţionat.

În ceea ce priveşte victimele, 233 de persoane au decedat anul trecut în urma unor incendii, iar 563 au suferit răni. Aproape toate decesele au fost cauzate de incendii la locuinţe particulare (90 la sută).

Raportat la anul 2008, numărul deceselor a scăzut cu 21 la sută, însă numărul persoanelor rănite a crescut cu 15 la sută.

Referitor la colaborarea cu echipajele de reanimare şi descarcerare, în 2009 au fost operaţionalizate 16 centre SMURD la nivelul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, numărul acestora ajungând la 162 de echipaje mobile dispuse în 30 de judeţe şi în Capitală.

SMURD a intervenit, în medie, la aproape 300 de cazuri pe zi, numărul persoanelor asistate crescând cu 87 la sută faţă de 2008.

Şeful IGSU, Vladimir Secară, a arătat că în timpu acţiunilor de intervenţie au fost salvate peste 4.500 de persoane şi au fost protejate bunuri de peste 4,8 miliarde de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţ IGSU: Numărul situaţiilor de urgenţă a crescut în 2009 cu 66 la sută faţă de anul precedent.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bilanţ IGSU: Numărul situaţiilor de urgenţă a crescut în 2009 cu 66 la sută faţă de anul precedent5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei