Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL răspunde lui Boc că nu se poate discuta o majoritate câtă vreme e un premier desemnat

Miercuri, 9 Decembrie 2009 (17:12:39)

Liberalii i-au răspuns lui Emil Boc că, în absenţa unei decizii a CC privind alegerile prezidenţiale şi câtă vreme încă există un premier desemnat, nu poate avea loc o discuţie privind formarea unei majorităţi parlamentare, aşa cum au solicitat democrat-liberalii.

"Domnul Emil Boc, în calitate de preşedinte al PD, mi-a adresat o scrisoare, mie, ca preşedinte al PNL, mi-a şi telefonat de altfel, procedând foarte protocolar şi politicos, prin care ne invită la o discuţie, la o negociere privind alcătuirea unei majorităţi parlamentare. I-am răspuns şi noi destul de politicos, sper, şi o să-l şi sun pe domnul Boc în acest sens, arătându-i că, din punctul nostru de vedere, deocamdată, până când nu avem o decizie a Curţii Constituţionale şi, de asemenea, atâta vreme cât există în procedură parlamentară un prim-ministru desemnat, domnul Liviu Negoiţă, şi desemnat chiar de partidul domniilor lor, până când acest premier desemnat nu-şi retrage mandatul sau nu este eventual invalidat de un vot al Parlamentului, evident liberalii nu pot purta o discuţie pe acest subiect", a susţinut Antonescu.

El a explicat că "toate aceste discuţii vor trebui purtate la un moment dat şi cu un preşedinte care să fie în plenitudinea legitimităţii sale".

Secretarul genearl al PNL, Radu Stroe, a confirmat, miercuri, că liberalii au primit invitaţia lui Emil Boc la negocieri în seara acestei zile, menţionând că nu ştie dacă liberalii vor decide să dea curs acestei invitaţii, având de discutat alte chestiuni în BPC.

"A venit o scrisoare prin care Emil Boc ne invită astă seară (miercuri seară - n.r.) sau dacă nu e posibil altă dată la discuţii privind formarea noului Guvern", a spus Stroe.

Întrebat dacă liberalii dau curs invitaţiei, dacă au stabilit acest lucru, Radu Stroe a menţionat că liderii nu au luat o decizie.

"Nu ştiu dacă vom lua o decizie ăn BPC. Să vedem. Deocamdată discutăm altceva", a conchis secretarul genearl al PNL.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, miercuri, că preşedintele partidului, Emil Boc, a trimis o invitaţie scrisă Partidului Naţional Liberal, pentru demararea discuţiilor în vederea constituirii unei majorităţi şi a formării unui Guvern.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, înainte de şedinţa BPC, că nu este adevărat că va demisiona din fruntea partidului, menţionând că PNL nu va intra la guvernare cu PDL şi în niciun guvern marionetă, şi adăugând că funcţia de premier nu se oferă, ci se câştigă.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, înainte de BPC, că în opinia sa trebuie aşteptată decizia CC şi validarea noului preşedinte, menţionând că nu se pune problema participării liberalilor într-un "guvern marionetă", care să fie "jucăria lui Băsescu".

La rândul său, preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat că el a consultat organizaţia din Braşov, care a decis "categoric o opoziţie totală faţă de intrarea la guvernare".

"A fost unanimitate în Braşov. Trebuie să gândim o strategie, să dăm şi-un sprijin aleşilor locali, trebuie să discutăm această chestiune în şedinţa de azi. În afara de asta, sub nicio formă nu susţin o intrare la guvernare, pentru că eu îl cunosc pe Traian Băsescu, ştiu de ce e în stare, sunt convins că ei nu vin cu o ofertă sinceră, nu ai nicio certitudine că această colaborare poate să continue în condiţii avantajoase pentru PNL. Am păţit-o de multe ori, nu cred că e cazul să mai încercăm odată. Părerea mea e că o decizie se poate lua azi şi să aşteptăm în rest rezultatul de la CC", a spus Căncescu.

În plus, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat, înainte de BPC, că este stupefiat de discuţiile privind intrarea la guvernare, în condiţiile în care PNL nu a primit nicio ofertă.

"Sunt stupefiat pentru că noi nu am primit nicio ofertă de guvernare şi nu înţeleg de ce trebuie să sărim noi repede la guvernare dacă nu ne-a oferit nimeni această posibilitate. Cred că trebuie să avem proiectul nostru. După ce preşedintele va fi validat, care o fi ăla, trebuie să avem proiectul nostru şi în funcţie de proiect şi de oferte să luăm o decizie. În şedinţa de luni am spus că, din păcate, PNL a avut miniştri PSD, miniştri PDL, dar n-a avut miniştri PNL. Sper să avem şi miniştri PNL", a comentat Petrache.

Şi vicepreşedintele PNL Romeo Stavarache a propus ca liberalii să nu ia vreo decizie până nu se decide noul preşedinte.

"Liberalii trebuie să analizeze foarte bine toate propunerile care vin. Trebuie să aşteptăm să vedem cine va fi preşedinte. Eu de regulă nu sunt în nicio tabără, nu cred că sunt două tabere, sunt două opinii diferite. PNL nu are tabere şi găşti, PNL are opinii diferite şi este un partid democratic, întotdeauna majoritatea hotărăşte şi mi se pare corect să respectăm votul majorităţii, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Eu o să propun să nu luăm o decizie astăzi până nu vom vedea cine va fi validat preşedinte", a conchis Stavarache.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că ar fi nejustificată graba din partea liderilor liberali privind luarea deciziilor în acest moment, menţionând necesitatea unei soluţii politice care să nu se bazeze exclusiv pe "ura împotriva lui Băsescu", dar şi că PNL nu trebuie să fie "căţeluş al PSD".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL răspunde lui Boc că nu se poate discuta o majoritate câtă vreme e un premier desemnat.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL răspunde lui Boc că nu se poate discuta o majoritate câtă vreme e un premier desemnat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei