Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MTI vrea să plătească datoriile către transportatorii rutieri cu bani de la alte ministere

Miercuri, 25 Noiembrie 2009 (16:33:44)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să găsească fonduri necheltuite de la alte ministere pentru a plăti datoriile de circa 100 milioane de lei către transportatorii rutieri, aferente deconturilor pentru biletele cu reducere, şi să achite într-o primă tranşă 20 milioane de lei.

"În acest moment se încearcă identificarea unor fonduri necheltuite de la alte ministere. Problema se va discuta în şedinţa de guvern pentru a vedea ce fonduri există pentru a plăti o parte din datorii. Într-o primă fază am dori să achităm transportatorilor aproximativ 20 milioane de lei", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în MTI Eusebiu Pistru.

El a precizat că discuţiile cu transportatorii vor continua şi în următoarea perioadă.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat miercuri că membrii săi ar putea opri activitatea la nivel naţional dacă, în urma întâlnirii de miercuri cu reprezentanţii MTI, nu vor primi asigurări privind plata datoriilor instituţiei faţă de transportatori.

"Dacă nici această discuţie nu se finalizează cu o certitudine de plată aferentă acestor datorii, FORT consideră inevitabilă oprirea activităţii la nivel naţional. Operatorii de transport persoane în trafic judeţean şi interjudeţean nu au mai primit nici un leu de la începutul lunii noiembrie", se arată într-un comunicat al FORT.

Datoria statului faţă de transportatori, aferentă deconturilor pentru categoriile defavorizate, se ridică la nivel naţional la aproximativ 100 de milioane lei.

FORT precizează că a început discuţiile cu Ministerul Transporturilor şi cel al Finanţelor încă din luna iunie, solicitând inclusiv compensarea acestor datorii "într-o formulă care în mod cert avantaja bugetul de stat şi elimina în parte şi presiunea suportată de transportatori", însă nici această variantă nu a primit răspuns.

Transportatorii susţin că nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor sau a ratelor la leasing.

Consiliul naţional al transportatorilor rutieri de persoane din FORT solicită începând de la jumătatea lunii noiembrie tariful integral pensionarilor şi veteranilor pentru toate cursele regulate judeţene şi interjudeţene efectuate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MTI vrea să plătească datoriile către transportatorii rutieri cu bani de la alte ministere.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTI vrea să plătească datoriile către transportatorii rutieri cu bani de la alte ministere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei