Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stil de viaţă

Culorile vă pot influenţa atmosfera din casă

În alegerea culorilor pentru decorarea apartamentului sau a casei dumneavoastră, este necesar să ţineţi cont de faptul că acestea influenţează într-o mare măsură dispoziţia şi ne modulează stările de spirit.
Atunci când doriţi să vă schimbaţi şi să vă îmbunătăţiţi starea interioară, un posibil pas poate fi redecorarea locuinţei la nivel cromatic.
În acest sens, vă prezentăm în continuare, câteva explicaţii şi interpretări ale efectelor culorilor, pentru a vă stimula interesul faţă de beneficiile cromoterapiei.
Roşu – accelerează pulsul, impulsionează, stimulează mişcarea, sexualitatea, creşte apetitul şi dinamizează motivaţia. În proporţii mari poate induce stări de oboseală şi iritare. Dacă aveţi nevoie să fiţi mereu in acţiune şi plin de energie, măriţi numărul de obiecte colorate în roşu din casă. Culoarea roşie stimulează concentrarea, activitatea cerebrală şi ajută la mobilizarea necesară în soluţionarea problemelor dificile.
Galbenul – ajută la realizarea unei atmosfere intime, calde, solare, pline de energie pozitivă. Este util persoanelor cu un nivel scăzut de energie şi cu dificultăţi de focalizare.
Portocaliu – creează o stare de veselie şi bună dispoziţie, uşor de identificat mai ales la copii.
Verde – energizează, dar şi linişteşte, relaxează. Facilitează odihna, refacerea şi diminuează pulsul.
Albastru – creează senzaţia de infinit, de spaţiu îndepărtat. Favorizează contemplaţia, relaxarea, introspecţia. Culoarea albastră este plină de forţă şi energie ce echilibrează, ajută la limpezirea gândurilor.
Violet – poartă mesajul unor stări de pace adâncă, aproape cosmică. Este o culoare uşor melancolică, iar în proporţii mari poate induce stări depresive. Dacă aveţi un temperament coleric, influenţa ei răcoritoare este capabilă să vă armonizeze stările interioare.
Negru – este utilizat atât de persoane cu un grad crescut de rafinament şi elevare interioară cât şi de către cei cu tendinţe depresive, de pesimişti. Este recomandat să nu se utilizeze excesiv această culoare, cu toate că anumite combinaţii cromatice cum ar fi negru – roşu sau alb – negru sunt agreate şi apreciate pentru efecte lor deosebite în plan decorativ.
Alb – culoare simbol a purităţii sufleteşti, a sincerităţii şi prieteniei. De-a lungul timpului a fost asociat cu forţele pozitive ale naturii, cu Divinitatea. Dacă cel care o utilizează are o serie de blocaje la nivel psiho-afectiv, este posibil să o poată considera la un moment dat, apăsătoare, greu de suportat.
La alegerea culorilor este neapărat necesar să fie luate în considerare gusturile tuturor membrilor familiei şi dacă este posibil să încerce să îşi decoreze fiecare camera după propria opţiune coloristică.
De asemeni, efectele sunt considerabil modificate la diferitele nuanţe cromatice ce îşi au originea în culorile de bază.

 

Mihai Marius MOISOIU
Psiholog
www.nearyou.eu
E-mail : training.reality@gmail.com
telefon :0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Culorile vă pot influenţa atmosfera din casă .
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Culorile vă pot influenţa atmosfera din casă2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei