Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal nocturn

Poliţişti acuzaţi că au bătut şi umilit doi tineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din Cârlibaba aduc acuzaţii grave unor poliţişti chemaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict care a avut loc acum zece zile la discoteca din localitatea Iacobeni. Cei doi recunosc că au folosit un spray iritant, dar îi pun la colţ pe oamenii legi pentru că timpul audierilor, printre scuipături şi ameninţări, i-ar fi lovit cu pumnii, picioarele şi tocul pistolului.

 

Nebunia a plecat de la câteva îmbrânceli în discoteca din Iacobeni. Dumitru Cristian Crăciun, de 18 de ani, şi prietenul său, Costin Şalvari, de 23 de ani, susţin că unul dintre localnici i-a agresat, iar în ajutorul acestuia au sărit şi alţi tineri din Iacobeni. Pentru a scăpa din înghesuială, tinerii din Cârlibaba au folosit un spray cu gaze, pulverizând conţinutul acestuia în incinta discotecii. S-a sunat la 112, iar la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de poliţie, atât de la Vatra Dornei, cât şi din comunele apropiate.
Dumitru Cristian Crăciun susţine că, până la sosirea echipajelor de poliţie, el şi Costin Şalvari reuşiseră să plece spre casă, numai că maşina cu care călătoreau a fost ajunsă şi oprită în drum de oamenii legii, care i-au condus la sediul Poliţiei Iacobeni pentru clarificarea situaţiei.
De aici, lucrurile par să fi scăpat de sub control, iar scenele descrise de cei doi tineri par desprinse din filmele de groază.

 

„Am fost loviţi cu bestialitate de poliţişti”

Cercetările din sediul Poliţiei Iacobeni au durat aproximativ trei ore, până spre 5 dimineaţa, când părţile implicate au fost duse la Poliţia din Vatra Dornei, unde s-a derulat ultima etapă a anchetei.
„După ce am fost introduşi în sediul Poliţiei Iacobeni am fost bătuţi cu bestialitate de poliţişti. Declaraţiile noastre au fost rupte de două ori, iar noi, obligaţi să declarăm nişte neadevăruri. În tot acest interval am fost scuipaţi, ameninţaţi şi înjuraţi. La un moment dat, am fost lovit în cap şi cu patul pistolului. În plus, ne-au obligat să închidem telefoanele mobile, probabil pentru a nu-i înregistra. Nu ne-au permis nici să sunăm după avocaţi”, a mărturisit Dumitru Cristian Crăciun.
La finalul audierilor de la Iacobeni, tinerii au fost duşi la Poliţia din Vatra Dornei. Aici au fost amprentaţi, fotografiaţi şi amendaţi cu câte 2.000 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
Atât Dumitru Cristian Crăciun, cât şi Costin Şalvari au acuzat probleme de sănătate şi s-au internat la Spitalul din Borşa. Ieri, cei doi s-au prezentat la Serviciul de Medicină Legală Suceava, unde li s-au eliberat certificate medico-legale din care rezultă că pentru vindecarea leziunilor este nevoie de şase-şapte zile de îngrijiri medicale.

 

Şeful Poliţiei Vatra Dornei spune că nu a primit nici o plângere

Contactat telefonic, şeful Poliţiei Vatra Dornei, comisarul şef Nicolae Matei, a precizat că este la curent cu evenimentele din 15 noiembrie. Potrivit acestuia, a fost vorba de un apel prin 112 privind o altercaţie la Iacobeni între două grupuri care numărau peste 30 de persoane. Ca urmare, au fost trimise la faţa locului mai multe echipaje de poliţie şi s-au luat declaraţii de la 12 persoane.
„Eu nu ştiu ca cineva să fi fost lovit de vreun poliţist, iar dacă exista o astfel de reclamaţie aş fi înaintat-o imediat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, instituţia competentă să facă lumină în acest caz. Iar dacă acele persoane prezentau urme de violenţă pe corp nu înseamnă că au fost lovite de poliţişti. Se putea foarte bine ca acele urme să provină de la altercaţia cu membrii grupării adverse”, a declarat comisarul şef Nicolae Matei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti acuzaţi că au bătut şi umilit doi tineri.
 Vizualizări articol: 3515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.48/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 21 voturi
Poliţişti acuzaţi că au bătut şi umilit doi tineri4.5521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JALEEEE !!!! trimis de
(25 nov 2009, 21:07:24
Merau seful poliei Ro isi apara subordonati !!! Toate pana la un PUNCT !! !!!! MAI FRATILOR DAR NU SUNTEM PE VREMEA LUI "NICU" !!!! Nu se procedeaza in acest mod mai "GABORILOR" !!! Ii dai amenda maxima BINE , dar nici chair sa ii LOVESTI cu pistorul in cap, sa ii scuipi ! Si mai sp Seful politiei "Se putea foarte bine ca acele urme sa provina de la altercatia cu membrii gruparii adverse." !!! sa fim realisti !!! AR TREBUIE REDUSI LA LINISTE ACELE PERSOANE !!! DAK AR FI ANIMALE INTELEG K SA LE LOVESTI , DAR SI ELE AU DREPTURI !! DE NE CREZUT C SE POATE INTAMPLA IN SEC 21 !!!! NU DEGEANA SUNT SCOASE BANCURI CU POLITISTI !!! LE MERITATI PE BUNE !!!!
2.   POLITIA CEA MAI CORUPTA INSTITUTIE trimis de
(25 nov 2009, 21:47:44
Da intradevar traim in cec 21 dar degeaba,noi traim intro tara din lumea a treia in care se pare ca nici macar animalele nu mai au drepturi,ce sa mai zicem de oameni.Cata nesimtire din partea sefului politie sa poata sa afirme asemenea lucruri,va spun:RUSINE.Sunteti toti niste incompetenti,betivi,salbateci si fara frica de DUMNEZEU.Se pare ca cei care au bani si relatii pot sa bata si sa omoare ca nu patesc nimic dar niste tineri care incearca sa se apere de niste tarani,ca altcumva nui pot numi pe cei din Iacobeni,sunt scuipati,batjocorati si batuti daca nu au relatii.Sa nu fi lasat sati suni avocatu?Bai gaborilor cu 2 clase stiti ceva din drepturile omului?La puscarie meritati sa ajungeti.Sunteti niste inculti in frunte cu seful politie care are tupeul sa faca asemenea afirmatii,am ajuns mai rau ca pe timpul lui CEAUSESCU.Daca eu eram in sectia de politie maturam cu ei pe jos.AROGANTILOR si tu MARELE SEF dativa ma demisia ca sa saturat lumea de gabori inculti si analfabeti.DREPTATE
3.   Politia nu`si face treaba trimis de
(25 nov 2009, 21:53:35
De ce in Romania nimeni nu face dreptate?De ce tinerii sunt batuti de niste politisti platiti de noi? Politia trebuie sa ajute oamenii, nu sa`i loveasca. Nu se poate asa ceva! Unde e democratia? Unde e libertatea? Unde ne sunt drepturile? Incerci sa scapi din ceva si iei apoi bataie? Ar trebui dati afara acei politisti!!!
4.   LUMEEEE trimis de
(25 nov 2009, 22:06:36
Pe zi ce trece suntem uimi de reportaje si articole de ziar in care Politia Romana este acuzata de lovire . Dak sunt imbracati in haian statului se cred zei . Nu se pote asa ceva sa te bata si pe langa asta sa te mai si loveasca cu pistolul sa zicem dak se descarca se putea ajunge la o nenorocire . Cand sunt imbracati in hainele de politisti sunt nise peroane cu care nu poti tine o discutie rezonabila indiferent de subiect sau cerinta de informare . Se uita la tine k la ultimul om park ai fi omorat pe cineva , mai ales cei care apartin de Vatra Dornei. Nu se pote sa scape si de data asta meriat trasi la raspundere .Si seful politie ce sa zica acuam tine cu ei k doar sunt mama in mama . Dak acuam am ajuns k politia sa ne bata in loc sa ne apere .. Din cate mai tin minte nu e sigurul caza in care politai din Iacobeni , Vatra D. si celelalte comune au mai fost implicate in asa ceva dar nu au fost publice . BRAVO BAIETI K ATI AVUT CURAJU SA FACETI PLANGERE .
5.   JEGURI trimis de
(26 nov 2009, 10:32:31
vedeti ca sunteti prosti? comentati degeaba...ii cunosc personal pe cei 2 si sunt niste nesimtiti ....huligani care daca merg la discoteca nu stiu decat sa se bata . costin salvari are zeci de dosare la politie .....e un ****. si cristi craciun nu a fost batut de politie ...in timpul altercatiei a sarit pe calea ferata , acolo s-a belit el. nici eu nu sunt deacord ca politia sa bata p cine vor...dar astia meritau sa fie pupti in bataie ...credeti-ma
6.   Numele politistilor ....???? trimis de
(26 nov 2009, 11:01:37
cercetari care au tinut...trei ore (pana la 5 dimineata) , fotografiati , amprentati , 2000 amenda de suspect (ca doar pana una alta , nu pot fi numiti altfel ) si ...doua declaratii "aruncate" la...cos ??!!

pai astea nu...dau o...imagine de....competenta a CADRELOR ???

ca sa nu mai adaug...urmele de violenta DEJA contestate de...sef !!

auziti mai...CADRELOR , pentru ce faceti voi tot circul...asta ?

pentru niste...simple ...IMBRANCELI de la...discoteca ??

voi va credeti in...vestul salbatec sau...chiar sunteti in...el ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei