Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu, presei: Îi cer explicaţii lui Geoană despre vizita la Moscova când îi cereţi lui Băsescu

Miercuri, 25 Noiembrie 2009 (15:46:31)

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu a discutat cu Mircea Geoană, la întâlnirea de miercuri, despre vizita acestuia la Moscova, menţionând că subiectul contează dar că îi va cere liderului PSD explicaţii atunci când presa va face acelaşi lucru cu Traian Băsescu.

Antonescu a fost întrebat dacă a primit de la Geoană explicaţii despre vizita liderului PSD la Moscova, din aprilie, criticată de preşedintele PNL în timpul campaniei pentru primul tur al prezidenţialelor. Liderul PNL a răspuns că nu a discutat acest subiect în întâlnirea de miercuri.

Întrebat dacă acest subiect nu mai contează, liderul PNL a replicat "Ba contează acest subiect". "Îi voi cere explicaţii când îi veţi cere şi dumneavoastră domnului Băsescu", s-a adresat Antonescu unui ziarist, adăugând "Sigur că-i voi cere, i le-am cerut".

Despre solicitarea unei explicaţii privind salariul cumnatului lui Geoană de la Eximbank, Crin Antonescu a spus: "Păi nu avea ce explicaţie să dea, că la întrebare ştiam eu răspunsul, i l-am dat eu acolo".

Salariul de peste 20.000 de euro pe lună al cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, în calitate de director Eximbank, a devenit subiect de dispută în dezbaterea de final de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, între liderul social-democrat şi omologul său liberal Crin Antonescu.

Subiectul a fost deschis de candidatul liberal, preşedintele partidului, Crin Antonescu. Invocând întâlnirile pe care Geoană le-a avut în campanie cu oameni nemulţumiţi de veniturile insuficiente, acesta l-a întrebat pe liderul şi candidatul social-democrat Mircea Geoană dacă ştie care este salariul cumnatului său, Ionuţ Costea, numit la conducerea Eximbank în perioada în care PSD, condus de Geoană, se afla la guvernare într-o alianţă cu Partidul Democrat Liberal.

Geoană a evitat răspunsul, preferând ca, în locul acestuia, să-i adreseze lui Antonescu o întrebare. Geoană a dorit să ştie ce anume i-a determinat pe Antonescu şi pe liberali să intre într-o alianţă parlamentară cu toate celelelate formaţiuni politice din Legislativ pentru a demite guvernul minoritar PDL, în octombrie.

Nemulţumit de întrebarea-răspuns a lui Geoană, Antonescu a revenit la tema salariului lui Ionuţ Costea şi a spus că acesta încasează, lunar, 20.760 de euro, reprezentând "aproximativ 900 de milioane de lei (vechi, n.r.)".

De asemenea, Antonescu a menţionat, vineri, vizita lui Geoană la Moscova, exprimând îndoieli că aceasta ar fi fost în sprijinul României. El ceruse, cu o zi înainte, preşedintelui PSD să ofere explicaţii despre vizita din aprilie de la Moscova şi eventualul sprijin al Moscovei în campania electorală, precum şi despre motivul pentru care a păstrat tăcerea asupra acestei vizite. Candidatul PNL a spus că ar fi fost de salutat o astfel de vizită, dacă Geoană s-ar fi deplasat la Moscova în calitate de preşedinte al Senatului, în mod oficial, "la lumina zilei" şi cu "o agendă clară".

Geoană a făcut o vizită privată la Moscova, pe 27 aprilie 2009, unde a avut o întâlnire "în secret", aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese în domeniul energetic din România, cu un consilier al preşedintelui Dmitri Medvedev, a relatat, în urmă cu două săptămâni, HotNews.ro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu, presei: Îi cer explicaţii lui Geoană despre vizita la Moscova când îi cereţi lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu, presei: Îi cer explicaţii lui Geoană despre vizita la Moscova când îi cereţi lui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei