Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Amplă campanie de sterilizare a câinilor, în 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mii de câini şi pisici din municipiul Suceava, dar şi din localităţile din jur, vor fi sterilizaţi, într-o amplă campanie realizată cu trei echipe de medici ai fundaţiei de protecţie a animalelor, Pfier Pfoten.
Campania de sterilizare va fi demarată în prima lună a anului 2010, când cel puţin zece cadre medicale şi membrii unei echipe mobile de prindere a câinilor de pe străzi vor veni în Suceava, pentru o perioadă de aproape două săptămâni.
“După nenumărate discuţii şi tratative purtate cu cei de la Fundaţia Pfier Pfoten, medicii lor vor fi prezenţi în Suceava între 10 şi 31 ianuarie 2010, timp în care vor steriliza şi vaccina gratuit câini şi pisici, atât cei adunaţi de pe străzile municipiului, cât şi cei pe care îi vor aduce proprietarii de animale”, a declarat, ieri, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.
Municipalitatea suceveană intenţionează ca această campanie să fie doar prima dintr-o serie de acţiuni de sterilizare, care se vor desfăşura pe tot parcursul anului, motiv pentru care se va semna un contract cu reprezentanţii asociaţiei, în baza căruia se va stabili şi un calendar comun de acţiune pentru 2010.
“Municipalitatea va acorda doar masă şi cazare celor peste zece persoane care vor veni. În urma unei colaborări cu cei de la Apele Române, le vom pune la dispoziţie o platformă betonată de pe strada Universităţii, unde vor putea să îşi amenajeze spitalul mobil şi sălile de operaţii.
Campania de sterilizare gratuită este valabilă şi pentru animalele de casă, câini şi pisici, care vor fi aduse de către proprietari la medicii de la Pfier Pfoten, la sediul amenajat în apropiere de Pompieri”, a precizat Harşovschi.

 

Peste 3000 de câini în adăpost şi pe străzile Sucevei

Numărul mare al câinilor vagabonzi de pe străzi este una dintre cele mai spinoase probleme ale municipalităţii sucevene, cu care se confruntă de ani şi ani de zile.
În prezent, numai în adăpostul din lunca Sucevei, sunt adunaţi peste 1500 de câini comunitari, cam tot atâţia mai fiind încă în libertate pe străzi, din estimările oficiale.
“Sper ca odată cu această campanie, problema câinilor comunitari din municipiul Suceava să fie rezolvată în mare parte, pentru că nu se vor mai putea înmulţi la fel ca până acum. Se cunosc efectele sterilizării făcute anul acesta, când medicii lor au fost la Suceava timp de două săptămâni, pentru că, dacă înainte erau adunaţi zilnic de pe străzi câte 20 -25 de câini şi duşi în adăpostul din lunca Sucevei, în ultima perioadă, numărul acestora a scăzut la opt-zece câini pe zi.
Dacă anul viitor vom avea acţiuni concentrate şi repetate de sterilizare a câinilor, sunt sigur că în câţiva ani vom reuşi să stăpânim pe deplin problema câinilor vagabonzi”, a precizat viceprimarul Sucevei, responsabil de activitatea adăpostului şi a echipelor de ecarisaj.
Fenomenul câinilor vagabonzi de pe străzi nu va putea fi stăpânit pe deplin, atât timp cât haite întregi sunt aduse cu maşinile din alte localităţi şi abandonate în cartierele mărginaşe ale oraşului.
“Glumind, pot spune că unii dintre ei nu au buletin de Suceava, pentru că în continuare se aduc câini din alte localităţi şi sunt abandonaţi pe raza municipiului Suceava”, admite Harşovschi, care a solicitat în mai multe rânduri Poliţiei Comunitare să identifice autoturismele care transportă câini comunitari, fără vreun rezultat notabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplă campanie de sterilizare a câinilor, în 2010.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Amplă campanie de sterilizare a câinilor, în 20105.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sugestion trimis de
(25 nov 2009, 18:35:13
bai Harsovschi cre ca primul care ar trebui castrat esti tu! sa nu care cumva sa mai iasa ceva din tine ! strici toata rasa umana amfibianule!
2.   Degeaba... trimis de
(26 nov 2009, 09:19:21
Si daca-i sterilizezi ei tot mai pot sa te muste sau sa urle sub geamuri ca la stana inca vreo 10-15 ani,corect?Asta spuneti voi ca-i solutie?Sa-i ia iubitorii de animale in locuintele lor,sa nu-i scoata in strada sa umple spatiul verde de excremente...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei