Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 nov 2009 - Anul XIV, nr. 277 (4263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul adoptă ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la Spiru Haret

Miercuri, 25 Noiembrie 2009 (13:58:16)

Senatorii au adotat, miercuri, ordonanţa care prevede desfiinţarea învăţământului la distanţă la Universitatea "Spiru Haret", aceasta reglementând şi dreptul studenţilor de la această formă de învăţământ de a-şi continua studiile la programe autorizate provizoriu sau acreditate.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a explicat, în timpul dezbaterilor, că ordonanţa încearcă să trimită în legalitate o universitate care a trecut dincolo de graniţele legii, pe de o parte, şi, pe de altă parte, să reglementeze situaţia studenţilor de la forma de învăţământ la distanţă, care era "la distanţă şi de şcoală şi de carte".

"Orice formă de învăţământ trebuie să funcţioneze cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege. (...) Ministerul, prin activitatea de control, de evaluare pe care a făcut-o acolo (Universitatea "Spiru Haret" - n.r.) a constatat că niciunul dintre aceste criterii nu era îneplinit", a spus Andronescu.

Fostul ministru a explicat că toate aceste demersuri legislative au fost făcute doar din dorinţa de a avea în România un învăţământ de calitate şi de a avea respect pentru orice diplomă se emite.

În replică, senatorul PDL Dumitru Oprea a susţinut că ordonanţa încalcă cele mai elementare norme juridice.

El a spus că nu este de acord cu "profesorii şi conferenţiarii făcuţi peste noapte împotriva legilor", dar nici cu adoptarea unei legi speciale împotriva unei universităţi.

"Este o tragedie în România dacă de astăzi, prin plenul Senatului, vom spune «da» cu atâta reveritate închiderilor de şcoli", a conchis el.

Ordonanţa Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a-şi continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate a fost publicată în Monitorul Oficial din 20 august.

Potrivit articolului 1 al acestui act normativ, la data intrării în vigoare a ordonanţei, Universitatea "Spiru Haret" încetează şcolarizarea pentru toate specializările/programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de învăţământ la distanţă.

De asemenea, ordonanţa mai prevede că, în primul semestru al anului universitar 2009-2010, Universitatea "Spiru Haret" trebuie să înceapă procedurile necesare pentru asigurarea unei conducerii cu rector confirmat prin ordin al ministrului, potrivit legii.

Universitatea "Spiru Haret" va fi monitorizată special pe o perioadă de trei ani, pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţie, Cercetării şi Inovării.

Pe perioada monitorizării, instituţia de învăţământ superior va organiza examenele de licenţă potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţie, Cercetării şi Inovării.

Ordonanţa mai stipulează că absolvenţii universităţii la specializarea Drept, cu o durată de trei ani şi cu 180 de credite au dreptul de a-şi completa studiile la patru ani şi cu 240 de credite la specializări sau programe de licenţă acreditate.

De asemenea, studenţii ciclului universitar de licenţă, înmatriculaţi în anul I, în perioada 2005-2008, la specializări sau programe de studii, organizate la forma de învăţământ la distanţă au dreptul de a-şi continua studiile la specializări sau programe de studii autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

Senatul a adoptat această ordonanţă în calitate de primă Cameră sesizată.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul adoptă ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la Spiru Haret.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul adoptă ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la Spiru Haret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei