Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:O guvernare de dreapta e necesară şi utilă în România, am făcut toate experienţele în mandat

Marţi, 17 Noiembrie 2009 (13:51:14)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-un inteviu difuzat pe site-ul său de campanie, că a trecut prin toate experienţele de majorităţi în mandatul său, iar concluzia sa este că o guvernare de dreapta este necesară şi utilă în România.

"Îmi doresc o majoritate de dreapta. Am făcut toate experienţele în mandatul meu, şi cu majoritate de dreapta, şi cu majoritate mixtă, stânga-dreapta. Este clar că singura majoritate credibilă şi care poate introduce reformele în România este o majoritate de dreapta", a spus Băsescu.

El a adăugat că nu este implicat într-o negociere pentru formarea unei majorităţi, acesta fiind atributul partidelor.

"Cred că toate partidele, în ultimii cinci ani, au făcut toate experienţe, şi PNL cu susţinerea PSD, şi PDL cu PSD şi lideri PNL cu lideri PSD şi lideri PDL cu lideri PSD, deci acum experienţele sunt făcute. Este timpul concluziei, iar concluzia mea este că o guvernare de dreapta este necesară şi utilă în România", a mai spus Băsescu.

Despre soarta guvernului propus de premierul desemnat, Liviu Negoiţă, Traian Băsescu a explicat că, în măsura în care această desemnare se va face înainte de turul doi sau turul întâi al alegerilor prezidenţiale, nu va merge pe concepţia dizolvării Parlamentului şi a declanşării alegerilor anticipate.

"Cred că situaţia din ţară, aflată în criză economică, nu ne permite să ne lansăm în aventura unor alegeri anticipate care ar putea să dea mai mult sau mai puţin acelaşi rezultat. Atunci, soluţia corectă este ca prin negociere să găsim formula de guvernare - eu susţin guvernare de dreapta de exemplu - care să nu împingă ţara în alegeri", a mai afirmat şeful statului.

El a mai spus că va desemna un al treilea prim-ministru dacă Guvernul Negoiţă va fi respins.

Întrebat dacă va fi un premier din partea PDL, Băsescu a răspuns: "Va trebui să fie un premier care să reprezinte dreapta".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:O guvernare de dreapta e necesară şi utilă în România, am făcut toate experienţele în mandat.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:O guvernare de dreapta e necesară şi utilă în România, am făcut toate experienţele în mandat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei